Un investitor din județul Hunedoara vrea să exploateze aurul din valea Ardeu, pe raza comunei Almașu Mare

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Un investitor din județul Hunedoara vrea să exploateze aurul din valea Ardeu, pe raza comunei Almașu Mare

O firmă înregistrată în Orăștie, județul Hunedoara, cere acordul autorităților de mediu din Alba să exploateze aur aluvionar din perimetrul Almaș Nădăștie Gold. Este vorba despre S.C. Green Dacia Resources SRL iar perimetrul de exploatare este situat pe valea Ardeu, între zona de amonte a localităţii Almaşu Mare şi până în zona de aval a localităţii Glod, comuna Almaşu Mare, județul Alba.

Proiectul are ca scop extragerea aurului aluvionar prin metoda separării gravitaționale iar valoarea investiției este estimată la 35.000 de euro. Perioada de implementare a proiectului este de 1-2 ani. Potrivti documentației depuse la APM Alba, capacitatea totală de producție este de circa 40 metri cubi de concentrat aurifer.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

”Prelevarea aluviunilor din albie se face prin aspirație cu draga prin intermediul furtunului flexibil prevăzut cu sorb cu o sită de 4-5 mm sau prin intermediul miniexcavatorului. Exploatarea se va realiza prin deplasarea sorbului/respectiv jgheabului, pe direcțiile dinspre aval spre amonte și a sorbului din firul văii spre maluri, în fâșii longitudinale paralele cu malurile”, se arată în proiect. APM Alba va decide în perioada următoare dacă va elibera acordul de mediu pentru acest proiect.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine