Rămâi conectat

Politică Administrație

Un fost ministru al Culturii ar vrea să transforme Muzeul din Alba Iulia într-un Centru Naţional de Cercetare a Marii Uniri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fostul ministru al Culturii, Ionuț Vulpescu, a afirmat vineri, la Alba Iulia, că la o sută de ani de la actul de la 1 Decembrie 1918 i se pare absolut necesară transformarea Muzeului Unirii din Alba Iulia într-un Centru Naţional de Cercetare a Marii Uniri, cu două componente: muzeală şi de cercetare ştiinţifică pluridisciplinară a acestui eveniment istoric. 

Vulpescu, Teodorovici, Dirzu01Acesta s-a aflat în județul Alba, alături de fostul ministru Eugen Teodorovici, unde a avut întâlniri electorale cu membrii PSD.

Vulpescu a mai arătat că un proiect naţional de aniversare a Marii Uniri reprezintă o urgenţă naţională, un proiect care să nu se rezume la festivism politic, ci să conţină şi substanţă culturală.

Ionuţ Vulpescu a arătat că reușita anului aniversar 2018 depinde atât de voinţa politică de a face posibilă atingerea obiectivelor programului, cât şi de implicarea tuturor celor interesaţi – instituţii, oameni de cultură, administraţie centrală şi locală.

”Această transformare este necesară deoarece, la o sută de ani de la Marea Unire, este nevoie ca acest act să nu mai fie înţeles exclusiv în componenta sa istorică. Marea Unire a avut consecinţe în politica europeană, în legislaţia internaţională a drepturilor minorităţilor, în economia şi finanţele regiunii şi a reconfigurat decisiv întregul spaţiu al Europei Centrale şi de Est. O cercetare pluri şi interdisciplinară a consecinţelor Marii Uniri ar fi extrem de utilă României de azi, ajutându-ne să înţelegem mai bine contextul intern şi internaţional în care ne aflăm”, a spus Vulpescu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba Deoarece rețeaua existentă nu acoperă întreaga rază a comunei Daia Română, administrația se pregătește de reabilitarea și extinderea rețelei de alimentare cu apă sau apă uzată. Se propune realizarea rețelei de alimentare cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea