Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un drum forestier, care leagă DN 67C – Transalpina de Luncile Prigoanei, va fi reabilitat. Licitația de aproape 7 MILIOANE de lei, lansată în SEAP

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Un drum forestier, care leagă DN 67C – Transalpina de Luncile Prigoanei, va fi reabilitat. Licitația de aproape 7 MILIOANE de lei, lansată în SEAP

Un drum forestier care leagă DN 67C de Transalpina de Luncile Prigoanei, cu o lungime de 11,2 km din județul Alba, în zona turistică a masivului Șureanu, urmează a fi reabilitat printr-o investiție de peste 6,7 milioane de lei.

Drumul pietruit cu o bandă va asigura un acces mai bun în zonă pentru transportul forestier și va facilita și accesul populației în zona turistică Luncile Prigoanei. Nu va exista, însă, acces auto pentru turiști având în vedere că va rămâne, în continuare, la stadiul de drum forestier.

O licitație pentru contractarea unui operator care să deruleze lucrările a fost lansată de Regia Națională a Pădurilor, prin Direcția Silvică Alba. Valoarea estimată a investiției este de 6.742.646 lei, fără TVA. Drumul pleacă din DN 67 C, cu circa șapte kilometri înainte de barajul Oașa și face legătura cu zona turistică din masivul Șureanu.

Proiectat pentru o viteză de 20 km/h

Potrivit caietului de sarcini, drumul propus spre reabilitare are o lungime de 11,27 km, o suprafață de 68.400 mp și face parte din Inventarul bunurilor imobile proprietate publică a statului existente în administrarea Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Modernizarea drumului forestier Valea Prigoanei va asigura un acces mai bun în zonă pentru transportul forestier, accesibilizând o suprafață mare de pădure.

Potrivit documentului citat, proiectul va genera următoarele efecte sociale: îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi de protecţie a muncii în lucrările forestiere; dezvoltarea turismului; satisfacerea intereselor în perimetrul forestier ale altor sectoare de exploatare; asigurarea legăturii, pentru unele aşezări omeneşti, cu reţeaua de drumuri publice; asigurarea intervenţiilor în timp optim în caz de incendiu şi de calamităţi.

Drumul este amplasat în zona Prigoana din cadrul Ocolului Silvic Blaj și se află pe raza comunei Șugag, în extravilan. Viteza de circulație proiectată va fi de 20 km/h. Ofertele pot fi depuse la Direcția Silvică Alba până în 2 februarie 2023.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor Un accident rutier a avut loc vineri dimineața, în jurul orei 9.00, în Alba Iulia, pe strada Orhideelor. O mașină ar fi avariat o țeavă de gaz. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine cu o autospecială de stingere cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea