Un demers făcut de Colegiul Medicilor Alba, aplicabil la nivel național: Fără adeverințe de la medic, pentru cei care își caută loc de muncă

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Un demers făcut de Colegiul Medicilor Alba, aplicabil la nivel național: Fără adeverințe de la medic, pentru cei care își caută loc de muncă

Demers făcut de Colegiul Medicilor Alba, aplicabil la nivel național

Pentru că au existat numeroase sesizări cu privire la eliberarea adeverințelor medicale pentru cei care se aflau în căutarea unui loc de muncă – probleme privind competența acordării (clinic sănătos/apt) , Colegiul Medicilor Alba a trimis încă din luna ianuarie o adresă Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă și Ministerului Muncii.

Au cerut abrogarea unui articol din Procedura de primire şi de soluţionare a cererilor de loc de muncă sau indemnizaţie de şomaj în care se menționa că persoana care este în căutarea unui loc de muncă trebuie să depună inclusiv o „adeverinţă medicală din care să rezulte că persoana este clinic sănătoasă sau aptă de muncă ori că are eventuale restricţii medicale”. ANOFM a luat în considerare solicitarea

ELIT

Colegiul Medicilor Alba, astfel că acel articol a fost abrogat. Prin urmare, nu mai este nevoie să elibereze adeverințe pentru cei care își caută loc de muncă, a precizat Mădălina Vesa, vicepreședinte Colegiul Medicilor Alba, pe pagina sa de facebook.

“Stimați colegi,

Existând numeroase sesizări din partea dumneavoastră cu privire la eliberarea adeverințelor medicale pentru cei care se aflau în căutarea unui loc de muncă – probleme privind competența acordării (clinic sănătos/apt) pe care nu le vom detalia aici deoarece le cunoașteți – am trimis în 10 ianuarie 2020 câte o adresă Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă și Ministerului Muncii.

Am cerut abrogarea art. 2 pct. d) din Procedura de primire şi de soluţionare a cererilor de loc de muncă sau indemnizaţie de şomaj în care se menționa că persoana care este în căutarea unui loc de muncă trebuie să depună inclusiv o „adeverinţă medicală din care să rezulte că persoana este clinic sănătoasă sau aptă de muncă ori că are eventuale restricţii medicale”.

ANOFM a luat în considerare solicitarea noastră, astfel că în data de 26 februarie 2020 acel articol a fost abrogat. Nu am fost anunțați decât ieri, de aceea nu v-am dat vestea mai devreme. Prin urmare, nu mai este nevoie să eliberați adeverințe pentru cei care își caută loc de muncă.”