Rămâi conectat

Actualitate

Un „consilier” de la Partida Romilor a luat 4.000 de euro de la un cetăţean, pentru a-i angaja rudele la… Poliţie!

Publicat

în

Recent, la redacţia cotidianului nostru s-a prezentat un cetăţean din Blaj, pe nume Constantin Mailat, care ne-a dat o declaraţie detaliată cu privire la o înşelăciune de mari proporţii căreia i-a căzut victimă. Din declaraţie reiese că Mailat şi-a exprimat către diferite persoane dorinţa de a-şi angaja doi nepoţi în structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor. Ca urmare a acestui interes arătat de el, în cursul acestui an a fost contactat de un oarecare Constantin Vitan, paznic la o firmă din Blaj, iar acesta l-a pus pe Mailat în legătură cu două persoane sus-puse de la Bucureşti care, chipurile, ar putea să-i rezolve problema. Contra cost, desigur! Cele două persoane erau Constantin Simion, şeful Poliţiei Sectorului 6, din Bucureşti, şi consilierul municipal Aurel Bejan, de la Sectorul 4 al Capitalei. Cei doi „mahări” de la Bucureşti, prin intermediul lui Vitan, au solicitat şi au primit de la Mailat suma de 4.000 de euro. Pe lângă suma respectivă, Mailat a fost nevoit să facă o mulţime de alte cheltuieli cu masă, cazare, transport etc., mai cu seamă pentru intermediar, respectiv pentru Constantin Vitan şi pentru diferite femei care-l însoţeau pe acesta: „Cei trei m-au înşelat, afirmă Mailat, pretinzându-mi suma de 4.000 de euro, 10 milioane de lei vechi şi cheltuieli cu mese bogate, transport, hotel şi consumaţie la cele mai scumpe restaurante din Bucureşti, toate acestea în valoare de 7.000 de euro. Pe deasupra trebuia să plătesc permanent transportul lui Constantin Vitan la Bucureşti şi al amantelor acestuia…”
l”Mahării” de la Bucureşti şi intermediarul au procedat la uzurpare de calităţi oficiale
Dintr-un alt fragment al declaraţiei reiese că cei trei au procedat şi la uzurpare de calităţi oficiale. Astfel, Mailat afirmă că era de multe ori convocat la Bucureşti de către consilierul Aurel Bejan, care se dădea drept senator, şi de Constantin Simion, care se dădea drept… şef al Jandarmeriei Române. Şi la fiecare „convocare”, Mailat era nevoit să plătească toate cheltuielile celor trei, plus ale doamnelor lor de companie. Despre Constantin Vitan păgubaşul afirmă că acesta avea legitimaţie falsă de consilier al deputatului Nicolae Păun, de la Partida Romilor, precum şi legitimaţie falsă de la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului. Cu cea dintâi făcea trafic de influenţă, iar cu cea de-a doua obţinea foloase necuvenite din pieţele şi magazinele municipiului Blaj. Mailat mai afirmă despre Vitan că acesta racola femei şi, în shimbul „influenţei” sale, pretindea favoruri sexuale. Pentru mai multă credibilitate, Mailat ne-a dat şi numele unei doamne din Alba Iulia (Paula F.), care s-a închis cu cheia în camera de hotel, de frica lui Vitan!
Culmea este că, deşi cei pe care i-am contactat de la Partida Romilor ne-au declarat că Vitan nu este consilierul deputatului Nicolae Păun, Mailat afirmă cu tărie că l-ar fi văzut pe acesta în data de 1 Decembrie, de Ziua Naţională a României, participând la… depuneri de coroane! Pe listele celor ce au depus coroane nu se află numele lui Vitan, dar s-ar putea afla destul de uşor dacă acesta a procedat ca atare, comiţând infracţiunea de uzurpare de calităţi oficiale.
*Cei trei au fost reţinuţi, dar sunt cercetaţi în stare de libertate!
În data de 7 septembrie a acestui an, după mai multe amânări şi cheltuieli, Mailat a realizat că a fost victima unei înşelăciuni şi a făcut un denunţ. Parchetul de pe lângă Tribunalul Municipiului Bucureşti a dispus în această cauză delegarea de competenţă către Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) Bucureşti, respectiv către ofiţerii Serviciului Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti (SAMB), care s-au deplasat la Blaj. Acolo a fost pusă la cale o întâlnire între denunţător şi doi dintre cei trei denunţaţi, Vitan şi Simion. La întâlnire Mailat a fost dotat cu aparatură de înregistrare. Şi iată ce raportează SAMB referitor la această acţiune: „Cu ocazia întâlnirii, Simion a motivat imposibilitatea angajării nepoţilor lui Mailat în structurile MAI şi a solicitat denunţătorului un termen de o săptămână, pentru înapoierea banilor. În acest sens, cei doi au încheiat un act de mână în prezenţa a doi martori, prin care Constantin Simion şi-a luat angajamentul restituirii banilor.” Ei bine, acest act dovedeşte fără putinţă de tăgadă că cel ce se dădea drept şef al Jandarmeriei Române a pretins şi a primit suma respectivă!
Nu mai intrăm în detalii, deocamdată, dar putem să vă informăm că în luna octombrie cei trei au fost reţinuţi sub învinuirea de înşelăciune şi trafic de influenţă, dar au fost puşi în libertate în scurt timp, urmând ca cercetările să se desfăşoare în continuare pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale. Din păcate despre recuperarea prejudiciului nu se pomeneşte nimic. Şi tocmai acesta este motivul pentru care Constantin Mailat s-a prezentat la redacţia ziarului nostru: el se teme, după cum ne-a declarat, că cei trei vor fi făcuţi scăpaţi, iar el va rămâne cu paguba!

Ioan HĂNŢULESCU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

ATENȚIONARE METEO: COD GALBEN de vânt puternic în Alba. Rafale de 65 de kilometri/oră

Publicat

în

ATENȚIONARE METEO: COD GALBEN de vânt puternic în Alba. Rafale de 65 de kilometri/oră

Meteorologii ANM au emis o atenționare meteo de tip Cod Galben pentru județul Alba, zona joasă.

De la ora 12.00 până la ora 16.00, în zona mai sus menționată se vor semnala intensificări temporare ale vântului cu viteze la rafală de 55 – 65 km pe oră.

Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate, mai transmit meteorologii.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Șoferi vitezomani pe DN 14B: Polițiștii din Alba au dat aproape 50 de sancțiuni și au reținut un permis de conducere

Publicat

în

Șoferi vitezomani pe DN 14B: Polițiștii din Alba au dat aproape 50 de sancțiuni și au reținut un permis de conducere

Poliţiştii rutieri din Blaj au acționat pentru prevenirea accidentelor datorate vitezei excesive sau neadaptate la condiţiile de drum. Au fost aplicate 49 de sancţiuni contravenţionale.

La data de 25 mai 2022, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Blaj au organizat o acțiune, pe DN 14B, pe raza localităților Mihalț și Crăciunelu de Jos, pentru prevenirea accidentelor datorate vitezei excesive sau neadaptate la condiţiile de drum.

Au fost constatate și sancționate 49 de abateri de natură contravențională, majoritatea pentru depășirea regimului legal de viteză și a fost reținut un permis de conducere.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pentru prevenirea accidentelor rutiere, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă conducătorilor auto să respecte limita legală de viteză şi să adapteze, în permanenţă, viteza la condiţiile de drum şi trafic.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Pensiile de stat și salariu minim vor crește substanțial în Rusia de la 1 iunie 2022. Anunțul președintelui  Vladimir Putin

Publicat

în

Pensiile de stat și salariu minim vor crește substanțial în Rusia de la 1 iunie 2022. Anunțul președintelui  Vladimir Putin

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat că pensiile de stat și salariul minim vor crește substanțial, cu 10%, de la 1 iunie. Potrivit agenției TASS, Putin a făcut anunțul la o ședință a Consiliului de Stat.

„Am discutat problema cu guvernul de mai multă vreme, au fost unele diferențe în interiorul guvernului și s-a găsit o soluție”, a declarat Putin, potrivit agenției TASS, preluată de CNN.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Propun să creștem pensiile de drept cu 10% de la 1 iunie”, a adăugat liderul de la Kremlin.

„Sarcina noastră principală este să asigurăm [o] creștere suplimentară a salariului minim, astfel încât nivelul veniturilor cetățenilor să depășească semnificativ nivelul cheltuielilor de subzistență”, a precizat Putin.

Pensiile au crescut cu 8,6% la începutul anului în Rusia, dar inflația a urcat abrupt în 5 luni. Putin a indicat că inflația este acum la 17,5%, însă va scădea la 15% până la finalul anului.

Totuși, el a respins orice legătură între nivelul inflației și conflictul din Ucraina.

„Anul în curs nu este unul ușor. De la început inflația cumulată a depășit 11%. Dar când spun că nu este unul ușor asta nu înseamnă deloc că toate dificultățile acestea sunt asociate cu operațiunea militară specială, pentru că în țările care nu desfășoară nicio operațiune, peste ocean, să spunem, în America de Nord, în Europa, inflația este comparabilă. Și dacă ne uităm la structura economiei lor – este chiar mai mult decât a noastră, iar în unele țări învecinate este de multe ori mai mare”, a declarat Putin.

sursa: stiri.tvr.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare