Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Un cetăţean din judeţul Alba a plătit de 4 ori câteva bunuri şi încă… mai are de plată!

Publicat

în

Atenţie ce şi de unde cumpăraţi!

    Recent, la redacţia cotidianului nostru s-a prezentat un cetăţean indignat, Mircea Crişan, din Teiuş, care ne-a expus o situaţie ce pare desprinsă dintr-un film horror… financiar. Acesta ne-a relatat că în luna aprilie a anului 2008 a cumpărat de la magazinul Altex, din complexul Alba Mall, câteva produse electrocasnice: o hotă de inox, un filtru de carbon, un cuptor electric, o plită cu gaz şi un aparat de aer condiţionat. Tranzacţia nu s-a încheiat cu bani lichizi, ci prin intermediul unei instituţii financiare non-bancare denumită EFG Retail Services IFN SA, cu sediul în Bucureşti, care „împrumută” diferiţi cetăţeni cu sume pentru nevoi personale şi lucrează cu ajutorul unei singure bănci din judeţul Alba. Nu contează care este această bancă, deoarece ea nu face decât să găzduiască un fel de bancomat al EFG, unde cel împrumutat, căruia i s-a emis un card de către EFG, îşi plăteşte ratele lunare stabilite.
*20 de rate lunare se întind pe 4 ani şi suma datorată, deşi achitată dublu… e tot aceeaşi!
Suma totală pe care o avea de plată domnul Crişan era, conform facturii, de 2.518,50 lei, sumă ce trebuia rambursată în 20 de rate lunare, începând din luna mai a anului 2008, odată cu primirea cardului şi a graficului de rambursare. Cardul (Euroline) a fost primit şi, odată cu el, domnul Crişan a mai împrumutat 1.252,25 de lei pentru diferite lucrări la domiciliu. Deci, în total, domnul Crişan ar fi avut de achitat suma de 3.770, 75 de lei, eşalonat pe o perioadă de 20 de luni (în condiţiile în care dobânda era 0%). Dar graficul de rambursare nu i-a mai parvenit omului şi el, disciplinat, a început să plătească şi să tot plătească, lunar, până în luna noiembrie a anului 2011. Atunci a solicitat EFG Retail Services situaţia debitului său şi a constatat că până în noiembrie 2011 el plătise deja suma de… 6.230 de lei. Ba chiar mai mult, potrivit documentului emis de societatea bucureşteană el mai avea încă de plătit, până în luna februarie a acestui an încă 6008,37 de lei. Cu alte cuvinte, ca să simplificăm ecuaţia, pentru un credit de 3.770,75 lei el trebuia să plătească 12.238,37 lei.
*Acţiune în instanţă, la care sunt aşteptaţi să se ralieze toţi păcăliţii!
 Dar se pare că nu numai domnul Crişan se află în această situaţie, ci şi fiul său, precum şi alte familii cunoscute ale acestuia. Sunt unii care plătesc, de pildă, de vreo 7 ani pentru un amărât de… televizor! Fireşte că domnul Crişan a acţionat în instanţă împotriva EFG Retail Services şi aşteaptă ca şi alţi cetăţeni care „s-au fript” cu firma respectivă să se ralieze la acţiunea sa. Grav este, însă, faptul că firma bucureşteană a devenit agresivă, de parcă ar fi una de recuperatori. Zilnic, multă vreme, domnul Crişan a primit telefoane de intimidare şi chiar de ameninţare din partea operatorilor EFG Retail Services. Iar atunci când nu a mai răspuns la telefon, aceştia au început să-i sune pe vecinii omului.
Încheiem aici cu o atenţionare: aveţi grijă ce şi de unde cumpăraţi şi, mai ales, luaţi-vă toate măsurile de precauţie în ceea ce priveşte modalitatea de plată!
Ioan HĂNŢULESCU
N.red: Am ataşat în facsimil, factura emisă în anul 2008 şi „graficul de rambursare” cu suma ce încă mai trebuie „plătită” în 2012!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Opinii - Comentarii

19 mai 1919: A fost înființată organizația non guvernamentală „Salvați Copiii”

Publicat

în

19 mai 1919: A fost înființată organizația non guvernamentală „Salvați Copiii”

Salvați copiii este o organizație neguvernamentală internațională a cărei scop este de a acorda sprijin copiilor care au nevoie de ajutor din întreaga lume. A fost înființată în anul 1919 în Marea Britanie.

Scopul principal al asociației este dezvoltarea proiectelor care aduc îmbunătățiri substanțiale și de lungă durată în folosul copiilor. Face parte din International Save the Children Alliance care este compusă din alte 27 de organizații naționale. International Save the Children Alliance este un ONG cu statut consultativ pe lângă consiliul Economic și Social al ONU.

“Salvaţi Copiii România” este o organizaţie neguvernamentală, de utilitate publică, non-profit, care militează activ pentru drepturile şi protecţia copilului în România, din 1990, în acord cu prevederile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului.

Elit - Gustul Desăvârșit

Programele Organizaţiei sunt adresate tuturor copiilor, cu o atenţie deosebită către cei aflaţi în situaţii dificile – copiii din comunităţile dezavantajate, copiii victime ale violenţei, exploatării prin muncă, traficului sau neglijării, copiii refugiaţi etc. În cei 26 de ani de activitate, peste 1.340.000 copii au fost implicaţi în campaniile şi programele desfăşurate de Organizaţie.

Salvaţi Copiii România este membru al Save the Children International, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări Misiunea Organizației Salvați Copiii România este de a obține progrese marcante privind modul în care copiii sunt tratați și de a produce schimbări imediate și de durată în viața acestora. Viziunea Salvați Copiii România este o lume în care fiecărui copil îi este respectat dreptul la viață, protecție, dezvoltare și participare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Opinii - Comentarii

16 mai| Prima eclipsă totală de lună din 2022: De unde se poate vedea „Luna sângerie”, în România

Publicat

în

16 mai| Prima eclipsă totală de lună din 2022: De unde se poate vedea „Luna sângerie”, în România

Luni, 16 mai, va avea loc un fenomen astronomic spectaculos și anume prima eclipsă lunară din 2022. „Lună sângerie” va putea fi observată și din România, însă pentru scurt timp.

O eclipsă lunară totală, care are loc atunci când Luna plină intră în umbra Pământului, va fi vizibilă în regiuni din Americi, Antarctica, Europa, Africa și Pacificul de Est. Între timp, o eclipsă penumbrală, un eveniment produs atunci când Luna se află în umbra mai redusă a Pământului, va fi vizibilă în Noua Zeelandă, Europa de Est și Orientul Mijlociu. Fred Espenak, om de știință specializat în eclipse, a catalogat eclipsa din 16 mai drept o „super-Lună”, adică o Lună la perigeu (cel mai aproape punct de Pământ), astfel că noi vom avea parte de „o eclipsă de super-Lună sângerie”.

Deși momentul exact va depinde în funcție de locul în care ne aflăm, Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” ne ajută și ne arată că eclipsa parțială va începe în data de 16 mai, la ora 05:28 (ora României). „Luna sângerie” își va atinge punctul maxim la ora 07:11 (ora României).
Prima dintre cele două eclipse lunare din 2022

Elit - Gustul Desăvârșit

Apoi, evenimentul se va sfârși la ora 08:55 (ora României). Faza penumbrală a eclipsei va începe cu o oră mai devreme și se va sfârși cu o oră mai târziu după eclipsa parțială.

Aceasta va fi prima dintre cele două eclipse lunare din 2022. Următoarea va avea loc în data de 8 noiembrie și va putea fi observată din Asia, Australia, America de Nord, regiuni din Europa de Nord și de Est, Arctica și mare parte din America de Sud.

„Luna sângerie” va apărea în data de 16 mai, ora 07:11 (ora României). Toate fazele eclipsei se vor sfârși la ora 08:55 (ora României).

Sursa: descopera.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Opinii - Comentarii

15 Mai: Ziua Internaţională a Familiei. Punctul central al interacţiunilor dintre generaţii, care ne susţine în momente de criză

Publicat

în

Cea de 27-a aniversare a Zilei Familiei vine într-un climat de criză medicală și socială la nivel global. Pandemia aduce în prim plan nevoia de a investi în politici de protecție socială pentru cei vulnerabili. Familiile duc greul crizei, având grijă de membrii lor, fiind alăturii de copiii care nu merg în perioada asta la școală și în același timp continuându-și responsabilitățile de la locul de muncă.

Familiile sunt „nucleul de bază” a societății – ne naştem în familii, iar cei mai importanţi ani în dezvoltarea noastră sunt petrecuţi în căminele noastre. Dar fiecare viața de familie este diferită, la fel cum avem culturi diferite, moduri de interacţiune diferite. Viețile noastre sunt atât de agitate, încât Ziua Familiei poate fi un bun prilej pentru a încetini acest ritm şi de a petrece timp cu familiile noastre.

Familia are un rol esenţial şi în asigurarea şi îmbunătăţirea sănătăţii copiilor, prin suport afectiv, îngrijire, vaccinare preventivă sau tratament când sunt bolnavi. În schimb, politicile publice şi programele sociale trebuie să-i asiste efectiv pe părinţi să-şi poată îndeplini acest rol şi trebuie să crească sprijinul financiar acordat familiilor, în special a celor aflate în dificultate sau situaţii vulnerabile.

Elit - Gustul Desăvârșit

De exemplu, prin măsuri cum sunt alocaţiile pentru copii sau ajutoarele acordate condiţionat, dacă părinţii le asigură copiilor o îngrijire preventivă sau dacă îi trimit la şcoală, s-a constatat îmbunătăţirea stării de sănătate a copiilor şi a rezultatelor lor şcolare.

De asemenea, politicile publice legate de timpul de muncă au impact asupra sănătăţii tuturor membrilor familiei, şi în special a noilor născuţi, ca şi concediul plătit pentru îngrijirea copilului. De exemplu, concediul de maternitate dă posibilitatea mamelor să alăpteze, ceea ce duce la riscuri mai mici de îmbolnăvire a nou-născuţilor, şi chiar şi a mamelor, iar concediul paternal ajută taţii să aibă relaţii mai apropiate de copiilor lor şi să-şi asume mai multe responsabilităţi în familie.

Au contribuit de asemenea la bunăstarea emoţională politicile publice privind timpul flexibil de lucru, care au dat mai mult timp părinţilor să se ocupe de copii şi să le asigure o îngrijire mai bună. Politicile şi programele privind siguranţa şi stabilitatea mediului familial au contribuit de asemenea la bunăstarea fizică şi emoţională a copiilor şi tinerilor.

Mai mult, e nevoie de politici adecvate şi pentru a ajuta familiile să-i poată îngriji nu doar pe cei cu dizabilităţi sau nevoi speciale, dar şi pe vârstnici, mai ales în actualele condiţii de îmbătrânire a populaţiei.

sursa: un.org tvr.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare