Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Un cetăţean din judeţul Alba a plătit de 4 ori câteva bunuri şi încă… mai are de plată!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Atenţie ce şi de unde cumpăraţi!

    Recent, la redacţia cotidianului nostru s-a prezentat un cetăţean indignat, Mircea Crişan, din Teiuş, care ne-a expus o situaţie ce pare desprinsă dintr-un film horror… financiar. Acesta ne-a relatat că în luna aprilie a anului 2008 a cumpărat de la magazinul Altex, din complexul Alba Mall, câteva produse electrocasnice: o hotă de inox, un filtru de carbon, un cuptor electric, o plită cu gaz şi un aparat de aer condiţionat. Tranzacţia nu s-a încheiat cu bani lichizi, ci prin intermediul unei instituţii financiare non-bancare denumită EFG Retail Services IFN SA, cu sediul în Bucureşti, care „împrumută” diferiţi cetăţeni cu sume pentru nevoi personale şi lucrează cu ajutorul unei singure bănci din judeţul Alba. Nu contează care este această bancă, deoarece ea nu face decât să găzduiască un fel de bancomat al EFG, unde cel împrumutat, căruia i s-a emis un card de către EFG, îşi plăteşte ratele lunare stabilite.
*20 de rate lunare se întind pe 4 ani şi suma datorată, deşi achitată dublu… e tot aceeaşi!
Suma totală pe care o avea de plată domnul Crişan era, conform facturii, de 2.518,50 lei, sumă ce trebuia rambursată în 20 de rate lunare, începând din luna mai a anului 2008, odată cu primirea cardului şi a graficului de rambursare. Cardul (Euroline) a fost primit şi, odată cu el, domnul Crişan a mai împrumutat 1.252,25 de lei pentru diferite lucrări la domiciliu. Deci, în total, domnul Crişan ar fi avut de achitat suma de 3.770, 75 de lei, eşalonat pe o perioadă de 20 de luni (în condiţiile în care dobânda era 0%). Dar graficul de rambursare nu i-a mai parvenit omului şi el, disciplinat, a început să plătească şi să tot plătească, lunar, până în luna noiembrie a anului 2011. Atunci a solicitat EFG Retail Services situaţia debitului său şi a constatat că până în noiembrie 2011 el plătise deja suma de… 6.230 de lei. Ba chiar mai mult, potrivit documentului emis de societatea bucureşteană el mai avea încă de plătit, până în luna februarie a acestui an încă 6008,37 de lei. Cu alte cuvinte, ca să simplificăm ecuaţia, pentru un credit de 3.770,75 lei el trebuia să plătească 12.238,37 lei.
*Acţiune în instanţă, la care sunt aşteptaţi să se ralieze toţi păcăliţii!
 Dar se pare că nu numai domnul Crişan se află în această situaţie, ci şi fiul său, precum şi alte familii cunoscute ale acestuia. Sunt unii care plătesc, de pildă, de vreo 7 ani pentru un amărât de… televizor! Fireşte că domnul Crişan a acţionat în instanţă împotriva EFG Retail Services şi aşteaptă ca şi alţi cetăţeni care „s-au fript” cu firma respectivă să se ralieze la acţiunea sa. Grav este, însă, faptul că firma bucureşteană a devenit agresivă, de parcă ar fi una de recuperatori. Zilnic, multă vreme, domnul Crişan a primit telefoane de intimidare şi chiar de ameninţare din partea operatorilor EFG Retail Services. Iar atunci când nu a mai răspuns la telefon, aceştia au început să-i sune pe vecinii omului.
Încheiem aici cu o atenţionare: aveţi grijă ce şi de unde cumpăraţi şi, mai ales, luaţi-vă toate măsurile de precauţie în ceea ce priveşte modalitatea de plată!
Ioan HĂNŢULESCU
N.red: Am ataşat în facsimil, factura emisă în anul 2008 şi „graficul de rambursare” cu suma ce încă mai trebuie „plătită” în 2012!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

27 Martie: Ziua mondială a teatrului

Bogdan Ilea

Publicat

în

27 Martie: Ziua mondială a teatrului La 27 martie, artiştii şi publicul din toată lumea celebrează ziua mondială a teatrului. Aniversată în fiecare an , a fost instituită în 1961, de Institutul Internaţional de Teatru (ITI), iar din 1962, a devenit un eveniment anual, organizat de centrele ITI şi comunitatea internaţională de teatru. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea