Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Un centru de zi pentru persoane vârstnice va fi amenajat la Zlatna. Investiția de peste 150 000 de lei, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria Zlatna urmărește dotarea unui centru de zi pentru persoane vârstnice, în valoare de peste 150 000 de lei.

Astfel, potrivit proiectului care a fost lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), centrul va beneficia de următoarele facilități:

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

– zona medicală – cuprinde cabinet medical, sală de recuperare și cabinet consiliere/psihologic;
– zona de recreere – bibliotecă (sală depozitare + sală de lectură), sală multifuncțională;
– zona servit masă – depozit, oficiu alimentar, sală servit masa;
– spații anexe – grupuri sanitare, grup vestiar, vestiar personal, holuri/coridoare, oficiu curățenie;
– echipamente și dotări specifice;
– spațiu exterior amenajat prin montarea a 4 bănci exterioare, 4 coșuri de gunoi, a elementelor decorative;
– infrastructura adaptată pentru operarea de persoane cu dizabilități: grupuri sanitare, vestiar, holuri/coridoare, oficiu curățenie.

De asemenea, motivul construirii unui astfel de centru este, potrivit aceluiași document, că până în anul 2050 se estimează ca numărul persoanelor vârstnice va ajunge la 2 miliarde, adică o persoană din 5 se va încadra în aceasta categorie, în contextul unei îmbătrâniri accelerate a populației – o problemă cu care se confruntă toate statele membre ale Uniunii Europene, și nu numai.

La această problemă se adaugă și calitatea precară a vieții celor vârstnici, lipsa accesului la servicii sociale de calitate. Pornind de la aceste premise, se constată o cerere tot mai mare de servicii de îngrijire medicală, adaptarea infrastructurii sociale la oferirea de suport și servicii țintite specific pe astfel de probleme.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de creșterea gradului de acoperire cu servicii sociale pe raza orașului Zlatna, prin reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea infrastructurii în vederea înființării de noi centre sociale. Acest obiectiv general se subsumează obiectivului specific al priorității de investiții, prin creșterea numărului de centre sociale la nivelul orașului Zlatna, cât și prin îmbunătățirea calității serviciilor sociale oferite persoanelor vârstnice și a calității vieții acestora, și reducerea riscului de automarginalizare.

În termen de 24 de luni, proiectul ar trebui să creeze 4 noi locuri de muncă în oraș, pentru buna funcționare a centrului de zi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Un bărbat din Alba Iulia a ajuns la spital după un accident rutier: A pierdut controlul motocicletei și s-a răsturnat pe carosabil

Bogdan Ilea

Publicat

în

Un bărbat din Alba Iulia a ajuns la spital după un accident rutier: A pierdut controlul motocicletei și s-a răsturnat pe carosabil Un accident rutier a avut loc pe raza localității Presaca Ampoiului când un bărbat din Alba Iulia a pierdut controlul motocicletei și s-a răsturnat pe acostament. A fost transportat la spital pentru îngrijiri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea