// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Un bucătar a lansat ”Pateul de Alba Iulia”, cu ingrediente din mai multe sate ale județului, pe care vrea să-l înregistreze la OSIM

Bucătarul Cosmin Toma a lansat, miercuri, în Cetatea Alba Carolina, ”Pateul de Alba Iulia, cu ingrediente din mai multe sate ale județului, pe care vrea să-l înregistreze la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM), dar ca brand al orașului.

”Pateu de Alba Iulia este o rețetă dedicată orașului Alba Iulia. Acest Pateu are ingrediente din mai multe sate din Alba. De exemplu: ficatul de pui este din Mihalț, smântâna este de pe Valea Sebeșului, ceapa verde și ceapa albă, untul și chimenul sălbatic sunt din Mogoș, pălinca de pere si unsoarea sunt din Arieșeni”, a spus Toma,

El a mai precizat că rețeta mai cuprinde două ingrediente pe care nu vrea să le divulge.

”Ingredientele folosite pentru acest pateu sunt următoarele: ficat de pui, smântâna, ceapă verde, ceapă albă frunze de pătrunjel, tarhon, leuștean, semințe de chimen sălbatic, cimbru, unsoare, unt, sare și piper”, a mai spus bucătarul.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419