Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un bărbat din Alba și alți doi din Sibiu își jefuiau victimele intrând noaptea peste ele mascați cu cagule și înarmați: Pedepse aspre decise de instanță

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un bărbat din Alba și alți doi din Sibiu își jefuiau victimele intrând noaptea peste ele mascați cu cagule și înarmați: Pedepse aspre decise de instanță

Judecătoria Alba Iulia i-a condamnat pe doi bărbați din Miercurea Sibiului și unul din Gârbova la pedepse privative de libertate pentru infracțiunea de tâlhărie calificată.

Cei trei au intrat, noaptea, în locuința a doi frați din comuna Gârbova, i-au lovit cu pumnii pentru a le da banii din casă, reușind în final să plece cu suma de 400 de lei. Cei trei (Lazăr Gheroghe Viorel, Teodorescu Cătălin Gheorghe și Găldean Nicolae Remus) au intrat în locuință bănuind că proprietarii au ascunsă o sumă mare de bani. S-au mascat cu cagule și au amenințat victimele cu un pistol, care ulterior s-a dovedit a fi de jucărie. Agresiunea a avut loc în noaptea de 11/12 iulie 2016, în intervalul orar 03.00-04.00. Prima hotărâre a fost pronunțată după aproape 6 ani, în 11 mai 2022.

Una dintre victime a suferit leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare 7-8 zile de îngrijiri medicale. În final, cei doi frați şi-au asigurat scăparea escaladând geamul unei camere unde fuseseră încuiați de agresori, au alertat vecinii și poliția.

Cei trei bărbați au fost identificați după o muncă operative intensă, fiind folosite ca probe imagini înregistrate de camere de supraveghere, interceptări ale unor convorbiri telefonice, precum și o expertiză genetică. În autoturismul cu care cei trei s-au deplasat la locuința victimelor au fost găsite trei cagule şi mănușile purtate de către aceştia. S-a dispus efectuarea unei expertize genetice în vederea identificării urmelor biologice sau a amestecurilor de urme biologice existente pe suprafața acestora.

Expertul criminalist a concluzionat faptul că pe suprafața unei perechi de mănuși găsite în interiorul torpedoului autoturismului, folosite de către unul dintre cei trei agresori, au fost puse în evidență urme biologice ce provin de la una dintre cele două victime, respectiv de la cea care a fost lovită de mai multe ori cu pumnul în față.

Cei trei au fost înregistrați ambiental în autospeciala de poliție, după momentul perchezițiilor și reținerii pentru audieri, în 27 noiembrie 2017, când au purtat discuții și s-au înțeles să nu recunoască fapta de tâlhărie asupra celor doi frați. Unul dintre autori a dat informații detaliate despre modul cum s-a comis fapta, ceea ce i-a ajutat pe anchetatori. Cei trei au mai dat alte două ”lovituri” asemănătoare în 2 iulie 2017, cu 10 zile înainte de tâlhăria din casa fraților. Infracțiunile au avut loc în două sate din Alba și Hunedoara. Unul dintre dosare a fost finalizat în 2020, cu condamnări la închisoare cu executare.

”La data de 2 iulie 2016, în jurul orei 03.00, prin efracţie, cei patru bărbaţi au pătruns în locuinţa unei bătrâne de 92 de ani, din comuna Şibot, judeţul Alba, unde, prin ameninţarea victimei cu moartea şi acte de violenţă i-au luat de suma de 1.400 lei, după care au părăsit locul faptei”, au transmis anchetatorii în legătură cu acest caz. Al doilea dosar este în faza de judecată.

În cauza referitoare la tâlhăria din locuința fraților din satul Gârbova, cei trei infractori au primit următoarele pedepse: Lazăr Gheorghe Viorel – 9 ani și 4 luni de închisoare, Teodorescu Cătălin Gheorghe – 9 ani și 3 luni de închisoare, Găldean (fost Rupa) Nicolae Remus – 10 ani și 2 luni de închisoare. Pedepsele includ și condamnările anterioare. Din acestea urmează să fie scăzute perioada deja executată din noiembrie 2017. Cei trei mai trebuie să plătească 10.000 de lei daune morale victimei agresate în noaptea tâlhăriei. Hotărârea poate fi contestată la Curtea de Apel.

Sursa: ziare.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști

Bogdan Ilea

Publicat

în

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști Polițiștii din Cugir au reținut un tânăr de 19 ani din oraș după ce acesta ar fi agresat, în scara unui bloc, o tânără de aceeași vârstă. A deranjat liniștea și ordinea publică. La data de 23 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea