Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Un bărbat din Alba și-a amenințat soția „că-i va lua capul” într-un live pe Facebook: Ce a decis instanța pentru bărbatul care a încălcat ordinul de protecție

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un bărbat din Alba și-a amenințat soția „că-i va lua capul” într-un live pe Facebook: Ce a decis instanța pentru bărbatul care a încălcat ordinul de protecție

Un bărbat din Alba a fost condamnat de către Judecătoria Alba Iulia, la 11 luni de închisoare cu suspendare, după ce și-a amenințat soția și pe prietenul acesteia că „le va lua capul cu sabia”, deși astfel încălca și ordinul de protecție emis împotriva sa.

În actul de sesizare s-a arătat, în esență, că la data de 03 martie 2021, inculpatul a transmis mai multe mesaje de tip SMS și a încercat să o apeleze pe persoana vătămată B. B. B. în repetate rânduri, încălcând astfel ordinul de protecție emis împotriva acestuia, prin care i s-a interzis orice contact, inclusiv telefonic, prin corespondență sau în orice alt mod cu B. B. B..

Totodată, printr-un astfel de mesaj de tip SMS, inculpatul a amenințat-o cu moartea pe persoana vătămată.

Ulterior, la data de 05.03.2021, inculpatul, prin intermediul unei filmări de tip „live” pe rețeaua de socializare Facebook, a adresat amenințări cu moartea persoanelor vătămate, soția acestuia și prietenul soției sale, C. C.-N., afirmând că le va lua capul cu sabia amândurora, amenințare care este de natură să le producă o stare de temere persoanelor vătămate.

Conform declarației persoanei vătămate, amenințarea cu pricina i-a produs o stare de temere, cunoscând despre inculpat faptul că poartă un cuțit asupra sa de cele mai multe ori.

Bărbatul a recunoascut faptul că în ultima perioadă a trimis mesaje persoanei vătămatw, precum și că a sunat-o de mai multe ori, cu toate că avea cunoștință de faptul că prin ordinul de protecție emis, Judecătoria Alba Iulia i-a interzis orice contact cu persoana vătămată, inclusiv telefonic. Totodată, inculpatul a recunoscut că prin mesajele trimise a amenințat-o cu moartea pe persoana vătămată.

În legătură cu faptele din data de 05.03.2021, inculpatul a arătat că la începutul lunii martie se afla la domiciliu, în bucătărie, context în care, la un moment dat, a luat telefonul și a intrat pe contul de facebook, ocazie cu care a pornit un live în conținutul căruia a afirmat că le taie capul cu sabia atât soției, cât și persoanei vătămate C. C. C.. Inculpatul a arătat că nu deține vreo sabie și nu intenționează să achiziționeze una, precum și că recunoaște și regretă săvârșirea faptelor.

Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii pentru inculpați, persoana vătămată și pentru procuror.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal O șoferiță de 21 de ani, din Vidra, a fost prinsă la volan cu permisul suspendat. Polițiștii din Câmpeni i-au făcut dosar penal. Citește și: Tânăr din Abrud, prins de polițiști MORT DE BEAT la volan: Avea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea