Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Un bărbat din Alba care a tăiat un arbore pentru a-și încălzi familia, riscă să ajungă la închisoare. Gorunul, evaluat la 204 lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un bărbat din Alba care a tăiat un arbore pentru a-și încălzi familia, riscă să ajungă la închisoare. Gorunul, evaluat la 204 lei

Un bărbat care a tăiat un arbore de pe proprietatea statului pentru a-și încălzi familia a fost cercetat aproape trei ani de procurorii din Aiud. Valoarea prejudiciului constatat a fost de doar 204 lei.

În octombrie 2023, Tiberius B. a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de furt de arbori. Fapta a a vut loc în 20 decembrie 2021, cu câteva zile înainte de Crăciun.

„În actul de sesizare s-a reţinut, în fapt că la data de 20.12.2021, în jurul orei 16.10, inculpatul a tăiat fără drept, cu ajutorul unui topor, un arbore specia gorun, din pădurea situată pe raza municipiului Aiud, proprietatea Primăriei Municipiului Aiud, aflată în administrația Ocolului Silvic Abrud. Prejudiciul cauzat este în valoare de 204,92 lei fără TVA, depășind de 1,25 ori prețul mediu al unui metru cub de masă lemnoasă”, se reține în rechizitoriul procurorilor.

Anchetatorii au adăugat în dosar, pentru a conferi greutate acuzațiilor, și o faptă de tentativă de furt, care ar fi avut loc patru luni mai târziu, în 3 mai 2022. „Fiind însoțit de minorul (…), inculpatul s-a deplasat cu un utilaj hipo pe un teren situat pe strada Transilvaniei din Aiud, aparținând persoanei vătămate SC (…) SRL, și a încercat să sustragă o țeavă metalică, depozitată pe acel teren, fiind însă surprins la fața locului de către martorul (…)”, se mai susține în documentul citat.

Ocolul Silvic Abrud și Primăria Municipiului Aiud s-au constituit parte civilă în cauză cu suma de 272,32 lei, reprezentând totalul prejudiciului cauzat prin tăierea ilegală de arbori.

În 6 februarie 2024, Judecătoria Aiud a validat dosarul și a dispus începerea cercetării judecătorești. Încheierea poate fi contestată la Tribunalul Alba. Bărbatul riscă pentru ambele fapte închisoare de la 6 luni la un an sau amendă penală.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

6 mai 2024: ,,Statu’ la vase în Lunea Paștelui”, la Șugag. Obicei tradițional străvechi ce reunește atât sărbătoarea întemeierii unei familii, cât și sărbătorirea Sfintei Învieri a Domnului

Ziarul Unirea

Publicat

în

6 mai 2024: ,,Statu’ la vase în Lunea Paștelui”, la Șugag. Obicei tradițional străvechi ce reunește atât sărbătoarea întemeierii unei familii, cât și sărbătorirea Sfintei Învieri a Domnului Consiliul Județean Alba și Centrul de Cultură ,,Augustin Bena”, în parteneriat cu Primăria Comunei Șugag și Biserica Ortodoxă Șugag, organizează la Șugag o nouă ediție a obiceiului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea