Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un bărbat din Alba a lovit cu mașina un pieton, apoi a privit din vârful unui deal cum agonizează victima: Ce pedeapsă a primit în instanță

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un bărbat din Alba a lovit cu mașina un pieton, apoi a privit din vârful unui deal cum agonizează victima: Ce pedeapsă a primit în instanță

Un bărbat din municipiul Alba Iulia a fost condamnat de magistrați la o pedeapsă de doi ani de închisoare, cu suspendare, după ce a lovit cu mașina un cetățean pe un drum din Săliștea.

Șoferul băut a fugit de la locul accidentului, privind apoi din vârful unui deal cum agonizează victima sa, abandonată la marginea drumului.

Accidentul s-a petrecut în seara zilei de 11 decembrie 2020, pe un drum din comuna Săliștea, județul Alba. Șoferul, D. I. D., s-a urcat la volanul mașinii sale, un Mitsubishi, model Pajero, deși băuse înainte câteva beri acasă.

Pe strada Deal din comuna Săliștea, șoferul băut a pierdut controlul volanului și a lovit un cetățean care mergea pe jos, pe marginea drumului care nu era prevăzut cu trotuar. În urma impactului, victima a fost aruncată în sus, a căzut pe parbrizul mașinii, iar apoi pe gardul unei grădini.

După accident, șoferul nu a rămas pe loc, ci și-a continuat drumul. A revenit însă la câteva minute, a oprit mașina în dreptul victimei, s-a uitat să vadă ce s-a întâmplat apoi a plecat din nou fără să sune la 112 pentru a cere ajutor.

S-a refugiat ulterior în vârful unui deal unde a așteptat să vadă ce se întâmplă cu bărbatul lovit.

Cetățeanul rănit a declarat în timpul anchetei că el singur a fost cel care a sunat la 112, atunci când a văzut că șoferul care îl rănise și se întorsese să vadă ce s-a întâmplat nu catadicsește să-i dea o mână de ajutor. Victima a rămas întinsă pe jos timp de 15 minute, până ce la fața locului a venit mai întâi șeful de post și ulterior ambulanța.

Bărbatul lovit a reușit să identifice mașina care l-a accidentat și a reținut inclusiv numerele de înmatriculare, astfel că șoferul vinovat a fost găsit imediat de poliție. Testat cu alcooltestul, rezultatul a fost de 0.55 alcoolemie, iar analizele făcute la spital au relevat valoarea de 1,49 g 0/00 alcool pur în sânge.

Omul a recunoscut că a băut trei beri înainte să se urce la volan. Întrebat de ce nu i-a acordat victimei o mână de ajutor, șoferul a mărturisit că nu a realizat că a lovit pe cineva, declarație care a fost contrazisă de mărturia bărbatului accidentat.

La doi ani de la producerea accidentului, șoferul a făcut un acord de recunoaștere a vinovăției, fiind condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității pentru 60 de zile în cadrul Muzeului Unirea din Alba Iulia.

Anterior acordului de recunoaștere, șoferul a bătut palma cu victima sa căreia i-a oferit 1200 de euro drept despăgubiri, astfel că cetățeanul nu a mai avut alte pretenții în instanță.

Sursa: ziare.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România, își reiau spectacolele din 1 mai: Deschiderea oficială a sezonului turistic în Cetatea Alba Carolina

Ziarul Unirea

Publicat

în

Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România, își reiau spectacolele din 1 mai: Deschiderea oficială a sezonului turistic în Cetatea Alba Carolina Sezonul turistic se deschide oficial din 1 mai 2024, în Cetatea Alba Carolina. Tot de la aceeași dată, Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România, își vor relua spectacolele. Mii de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea