Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un băiat din Sebeş a intrat în Guiness… Penal Book!

Publicat

în

Joi dimineaţa, la ora 10.30, Poliţia Municipiului Sebeş a fost sesizată de către un bărbat din oraş că în noaptea de 20/21.07.2011, din incinta unei societăţi comerciale din Sebeş a fost sustras un autoturism ce avea cheia în contact. Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale, la scurt timp de la sesizare, au reuşit identificarea principalul suspect de comiterea furtului: un minor, în vârstă de 17 ani, din municipiul Sebeş, cunoscut cu antecedente penale. Acesta, după ce a furat autoturismul, l-a abandonat în cartierul Mihail Kogălniceanu din municipiul Sebeş. În urma extinderii cercetărilor a rezultat că în aceeaşi noapte, băiatul a sustras din curtea aceleiaşi societăţi comerciale, un alt autoturism ce avea cheia în contact, cu care a circulat prin municipiul Sebeş şi a avariat 5 autoturisme dintr-o parcare de pe raza municipiului. După escapada motorizată, a dus autoturismul înapoi în curtea societăţii comerciale de unde l-a sustras. Faţă de minor a fost luată măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore urmând să fie prezentat Judecătoriei Sebeş cu propunere de arestare preventivă sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt calificat şi distrugere. Cercetările sunt continuate. (N.I.T.)

Publicitate

Ştirea zilei

Angajatorii români, AMENDAȚI de Stat, cu peste 250 000 de lei, pentru că nu au respectat drepturile imigranților la locul de muncă

Publicat

în

Poliţiştii de imigrări, în ultima săptămână, au emis cetăţenilor străini şi europeni peste 1400 de documente privind şederea sau rezidenţa pe teritoriul României, în diverse scopuri. Au fost primite 1200 de cereri de avize de angajare şi aproximativ 1100 de solicitări de viză. S-au înregistrat 142 de cereri de acordare a unei forme de protecţie internaţională, iar pentru 44 de persoane au fost întocmite hotărâri de respingere a cererilor.

De asemenea, au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenţionale cu amendă în valoare de 259.100 lei, cetăţenilor străini şi angajatorilor pentru nerespectarea prevederilor legale privind regimul juridic al străinilor şi angajarea în muncă a acestora.

Prioritățile operative ale polițiștilor din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări, în această perioadă, au vizat controlul permanent asupra respectării legalității șederii în România a străinilor, asigurarea accesului neîngrădit la procedura de azil, combaterea migrației ilegale și a muncii nedeclarate.

Electrica Furnizare Discount

De asemenea, o atenție sporită a fost acordată implementării tuturor recomandărilor și măsurilor dispuse pentru prevenirea și limitarea răspândirii infectării cu virusul SARS-Cov-2.
Astfel, în ultima săptămână, în ceea ce priveşte admisia în România, au fost primite peste 1000 de solicitări de viză depuse la misiunile diplomatice din străinătate, dintre care 813 au fost avizate favorabil.

Totodată, au fost înregistrate aproximativ 1000 de cereri de prelungirea a dreptului de ședere pentru diferite perioade de timp. Cetățenilor străini le-au fost emise peste 1200 de permise de ședere temporară și pe termen lung, iar europenilor 224 de certificate și cărți de înregistrarea rezidenței.
Principalele scopuri pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe teritoriul României sunt angajare în muncă și conexe dreptului la unitatea familiei.

Polițiștii de imigrări au efectuat 16 acţiuni şi controale, cu efective proprii şi în colaborare cu structuri având atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale și a muncii nedeclarate a cetăţenilor străini.
În urma acțiunilor întreprinse, la nivel național, au fost depistați 59 de cetățeni străini în ședere ilegală. De asemenea, pentru 28 au fost emise decizii de returnare în vederea îndepărtării de pe teritoriul României, 19 persoane au fost îndepărtate sub escortă, iar pentru 26 a fost dispusă măsura de luare în custodie publică, până la returnarea lor de pe teritoriul țării noastre.
Au fost primite aproximativ 1200 de cereri de eliberare a unor avize pentru angajarea în muncă, cele mai multe pentru lucrărori permanenți.

Polițiștii de imigrări au aplicat 23 de sancţiuni contravenţionale cu amendă în valoare de 259.100 lei, cetăţenilor străini şi angajatorilor pentru nerespectarea prevederilor legale privind regimul juridic al străinilor şi angajarea în muncă a acestora.

În aceeași perioadă, au fost înregistrate 142 de cereri de azil, solicitanții aflându-se în diverse stadii de procedură. De asemenea, 24 de solicitanți au primit protecția statului român, iar pentru 44 de cetățeni străini au fost emise hotărâri de respingere a cererilor de acordare a unei forme de protecție internațională.

Acțiunile polițiștilor de imigrări de prevenire şi combatere a şederii ilegale şi muncii nedeclarate vor continua și recomandăm cetățenilor străini să respecte legalitatea șederii în România și măsurile dispuse de autorități în eforturile de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Admis pe locul 7 din 15 disponibile la Institutul Medico Militar. Absolvent al Colegiului Militar Alba Iulia, Darius dorește să devină medic

Publicat

în

Admis pe locul 7 din 15 disponibile la Institutul Medico Militar. Absolvent al Colegiului Militar Alba Iulia, Darius dorește să devină medic

„Darius a fost admis la Institutul Medico Militar, Catedra de Pregătire Medico-Militară Târgu Mureş, pe locul 7 din cele 15 locuri disponibile în acest an la medicină militară.

Să devină medic a fost visul lui Darius din copilărie și spune că „am un respect foarte mare pentru medici și nimic nu mi se pare mai frumos și nobil decât să salvezi viața unei persoane”. Darius recunoaște că drumul până la îndeplinirea acestui vis nu a fost ușor, dar cu ambiție, disciplină și multă muncă poți să obții ceea ce îți dorești. În colegiul militar a avut parte de un mediu potrivit pentru a realiza toatea aceasta dar și de persoane care să-i ofere nu doar educație ci și sprijin și încredere.

„Din băiatul timid care în urmă cu patru ani pășea cu emoție pe poarta colegiului militar, am devenit tânărul ambițios căruia instituția i-a trezit și întărit voința, caracterul și credința că poți obține tot ce-ți dorești, dacă îți dorești cu adevărat. Cunoștințele acumulate de-a lungul celor patru ani m-au ajutat enorm în reușita la examenele finale.

Electrica Furnizare Discount

Pe această cale țin să mulțumesc dascălilor care mi-au luminat mintea, oferindu-mi din experiența și înțelepciunea domniilor lor. De asemenea, mulțumesc și cadrelor militare care m-au învățat disciplina, corectitudinea și punctualitatea. Și în special doresc să le mulțumesc colegilor mei, care m-au sprijinit mereu și mi-au oferit putere și încredere. Pentru mine a fost o onoare să fac parte din marea familie a Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul”. Chiar dacă nu a fost ușor, aici am legat prietenii cât pentru o viață, legături care nu se pot exprima în cuvinte.

La început am avut colegi, mai apoi am devenit prieteni, iar la final am ajuns să fim o familie numeroasă, sprijinindu-ne, încurajându-ne, râzând și plângând împreună atât pentru reușite cât și pentru eșecuri. Dragi colegi, dragi camarazi, cu siguranță vom păstra vii amintirile din anii de liceu și ne vom reîntâlni curând”, a spus Darius.

Timp de un an, Darius a condus și coordonat activitatea elevilor din clasele a IX-a în calitate de elev gradat și știe cât de stângaci este orice început, dar cu un strop de încredere în forțele proprii și voință, orice devine posibil. Astfel, pentru colegii mai mici are un sfat: „dacă îți dorești ceva cu adevărat, luptă pentru acel ceva și cu siguranță îl vei avea!”, este îndemnul lui Darius.

Felicitări, Darius pentru această reușită! Îți dorim mult succes pe perioda pregătirii și să faci cinste profesiei de medic!”, transmit reprezentanții Colegiul Național Militar ” Mihai Viteazul” Alba Iulia pe mediul de socializare.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Polițiștii din Aiud l-au înhățat: bărbat depistat băut la volan pe raza comunei Unirea, pe DN1. Ce indica alcooltestul

Publicat

în

Polițiștii din Aiud l-au înhățat: bărbat depistat băut la volan pe raza comunei Unirea, pe DN1. Ce indica alcooltestul

La data de 29 iulie 2021, în jurul orei 16.15, polițiștii rutieri din Aiud au depistat un bărbat, de 42 de ani, din comuna Unirea, în timp ce conducea un autoturism, pe DN1, pe raza comunei Unirea, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare