Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Un amendament al consilierului Mircea Trifu, care propune ANULAREA scutirii de impozit pentru o parte dintre revoluționari, supus la vot în ședința CL Alba Iulia, la solicitarea Prefecturii Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Hotărârea CL Alba Iulia privind aprobarea nivelurilor pentru valorile impozabile, impozitele şi taxele locale, alte taxe, taxe speciale şi amenzile aplicabile în anul 2019, adoptată în luna decembrie 2018, va fi supusă din nou la vot, la solicitarea Prefecturii Alba, deoarece nu a fost luat în considerare amendamentul propus de consilierul independent Mircea Trifu, care cerea ca o parte dintre revoluționari să nu mai fie scutiți de impozitele pe casă și teren.

Concret, prin adresa nr. 1885/I/G/SJ/11.03.2019 emisă de Instituţia Prefectului – Judeţul Alba s-a solicitat reanalizarea Hotărârii nr. 462/2018 în sensul supunerii la vot a amendamentului formulat în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului local al municipiului Alba Iulia din data de 18 decembrie 2018, cu referire la art. 9 lit. c din HCL nr. 462/2018 şi, respectiv art. 15 lit. b din HCL nr. 462/2018.

”Din analiza Procesului – verbal al şedinţei ordinare din 18 decembrie 2018 s-a constatat că în cadrul şedinţei menţionate a fost formulat un amendament de către domnul consilier local Mircea Trifu în sensul neacordării scutirilor pentru categoriile ’’Luptător cu Rol Determinant” şi ’’Luptător Remarcat pentru Fapte Deosebite.

Amendamentul formulat nu a fost supus votului consilierilor locali, aspect care încalcă prevederile art. 43 din OG nr. 35/2002 pentru aprobarea Regulamentului – cadru de organizare şi funcţionare a consiliilor locale, cu modificările şi completările ulterioare, potrivit căruia, „asupra proiectelor de hotărâre au loc dezbateri generale şi pe articole, consilierii putând formula amendamente de fond sau redactare”, se arată în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre.

Potrivit reprezentantului administrației locale, ”amendamentele formulate se supun votului consiliului local în ordinea formulării lor. Dacă s-a adoptat un amendament, celelalte se socotesc respinse fără a se supune votului” iar ”Competenţa reanalizării art. 9 lit. „c” şi art. 15 lit. „b” din HCL nr. 462/2018 privind aprobarea nivelurilor pentru valorile impozabile, impozitele şi taxele locale, alte taxe, taxe speciale şi amenzile aplicabile în anul 2019 revine Consiliului Local al Municipiului Alba Iulia”, după cum se precizează în expunerea de motive a proiectului de hotărâre aflat pe Ordinea de zi a ședinței CL Alba Iulia din 29 martie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Delegație a Băncii Mondiale în vizită de lucru la Sebeș: Care a fost scopul întălnirii cu primarul Dorin Nistor

Bogdan Ilea

Publicat

în

Delegație a Băncii Mondiale în vizită de lucru la Sebeș: Care a fost scopul întălnirii cu primarul Dorin Nistor Timp de două zile, o delegație a Băncii Mondiale a fost în vizită de lucru la Sebeș, pentru a discuta cu primarul Dorin Nistor despre realizarea unei investiții teritoriale integrate în zona Sebeș-Vințu de Jos. În […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea