Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Umiditatea aerului ar putea spori riscul de infectare cu COVID-19. Studiul cercetătorilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Umiditatea aerului ar putea spori riscul de infectare cu COVID-19. Studiul cercetătorilor

Cercetătorii din Japonia au dezvăluit, cu ajutorul unui supercomputer, că umiditatea din aer poate avea un efect mare asupra dispersiei particulelor virusurilor, indicând riscuri sporite de infectare.

Descoperirea sugerează că utilizarea umidificatoarelor poate ajuta la limitarea infecțiilor în perioadele în care deschiderea ferestrelor nu este posibilă, transmite reuters.com.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Cercetătorii au folosit supercomputerul Fugaku pentru a modela emisia și fluxul de particule asemănătoare virusului de la persoanele infectate într-o varietate de medii interioare.

Studiul a indicat că vizierele nu sunt la fel de eficiente ca măștile în prevenirea răspândirii aerosolilor. Alte descoperiri au arătat că persoanele care stau în lateralul meselor din restaurante sunt mai puțin predispuse să se infecteze.

A existat un consens din ce în ce mai mare printre experții în sănătate că virusul COVID-19 poate fi răspândit prin aer. Centrul SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) și-au revizuit ghidul în această lună pentru a spune că agentul patogen poate rămâne în aer ore întregi.

Echipa de cercetători a folosit anterior supercomputerul Fugaku pentru a modela condițiile de contagiune în trenuri, spații de lucru și săli de clasă.

În special, simulările au arătat că deschiderea ferestrelor în trenuri poate reduce riscul de infectare.

Sursa: stirileprotv.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”? Un episcop ortodox le-a explicat credincioșilor săi de ce nu se urează „Sărbători fericite!” de Învierea Domnului. Preasfinţitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, a vorbit despre „păcatul” pe care-l fac unii credincioși în perioada pascală. „Mulţi dintre dumneavoastră v‑aţi împărtăşit cu trupul şi sângele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea