Ultima zi pentru depunerea cererilor de ajutor, în cazul fermierilor afectați de seceta pedologică. Ce sume pot încasa de la stat

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Astăzi, 15 septembrie, este ultima zi pentru depunerea cererilor pentru ajutorul de stat acordat producătorilor agricoli care au plantat culturi în toamna anului 2019 și au fost afectate de seceta pedologică, conform reprezentanților Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). Formularul este disponibil pentru a fi descărcat, pe site-ul APIA, accesând adresa http://www.apia.org.ro.

Cererile se depun la Centrele locale ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură pe raza cărora a fost depusă Cererea unică de plată în Campania 2020. Cererea de solicitare a ajutorului de stat, însoţită de documentele solicitate poate fi transmisă şi prin fax, poştă sau e-mail.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Beneficiarii trebuie să îndeplinească o serie de condiţii, iar ajutorul de stat nu poate depăşi suprafaţa culturii declarate în cererea unică de plată 2020.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Cuantumurile maxime ale ajutorului de stat sunt diferite în funcţie de culturi. La grâu şi la secară se acordă 925 de lei la hectar, la triticale 805 de lei/ha, la orz 912 de lei/ha, la orzoaică 951 lei/ha, la ovăz 772 de lei/ha şi la rapiţă 1002 de lei la hectar.

Sursa: mediafax.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419