Rămâi conectat

Sport

Tudor Cristea (CS Ocna Mureș), șanse minime să evolueze în acest campionat! ”Am devenit suporter, dar e dureros”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Tudor Cristea (25 de ani), cel mai vechi component al divizionarei terțe din orașul salin are șanse minime să evolueze în ediția 2021/2022 a Ligii a 3-a.

În 23 mai 2021, în manșa retur al barajului cu CS Iernut, campioana județului Mureș, în actul secund, la un duel aerian, fotbalistul s-a accidentat grav, suferind o ruptură a ligamentelor încrucișate anterioare la genunchiul piciorului stâng. Intervenția chirurgicală obligatorie s-a produs la Tg. Mureș, prin intermediul Casei de Asigurări de Sănătate, costurile unei asemena operații cifrându-se la 2500-3000 de euro. Cu 21 de reușite, Tudor Cristea a fost golgheterul formației din orașul natal acum două sezoane, în anul promovării pe a treia scenă, iar în campionatul trecut a punctat în 5 rânduri, fiind al doilea marcator a trupei pregătite de Gabriel Cotoară. Cu excepția a 2 ani petrecuți la echipa de juniori a ISCT, întreaga-i carieră s-a legat de “Soda dragă”, (mai bine de 15 ani) fiind și purtătorul banderolei de căpitan de echipă (pe care în returul precedent a împărțit-o cu Marian Guț).

Fotbalistul de profil ofensiv a început recuperarea la Cluj-Napoca, unde și muncește, dar după toate probabilitățile șansele de a mai juca în acest campionat sunt scăzute.

Totul depinde de organism și de modul cum decurge recuperarea. Fac genuflexiuni, alergări pe bandă, bicicleta pentru a fortifica musculatura piciorului afectat. În februarie-martie urmează un consult medical și apoi voi ști când o să pot reveni. Probabil, din vara viitoare”’, a declarat Tudor, care astfel va lipsi din circuitul fotbalistic mai bine de un an.

Cea mai gravă accidentare a carierei, fără îndoială. Mi-e foarte tare dor de fotbal și m-am transformat în suporter. Am fost la Ocna Mureș la meciuri, și la Cluj-Napoca, dar nu e același sentiment. Abia aștept să revin. Din acest punct de vedere, pot să spun că sunt un caz fericit, întrucât în această perioadă dureroasă clubul m-a susținut și mi-a achitat parțial salariul”, a adăugat jucătorul ce va aniversa 26 de ani în 26 ianuarie. Triu-ul absențelor de marcă din fotbalul județean în această stagiune este intreegit de uniristul Filip Morar și portarul Cătălin Suciu (CS Universitatea Alba Iulia), și cei doi suferind accidentări grave, urmete de intervenții chirurgicale și absențe îndelungate din circuit.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Târg de Crăciun la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia | Strângere de fonduri pentru dotarea și modernizarea bibliotecii

Dan HENEGAR

Publicat

în

După modelul de succes din 2022, când s-au strâns fonduri pentru realizarea unui teren de sport acoperit, lucrările fiind în desfășurare, și în acest an Târgul de Crăciun al Liceului cu Program Sportiv Alba Iulia are un scop bine definit: crearea unei biblioteci funcționale, sub deviza “Împreună pentru școala noastră”. Printr-un parteneriat cu Narada, în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare