Rămâi conectat

Curier Județean

Trupa Skepsis va reprezenta Alba Iulia la Serbările Cetăţii Oradea, cu patru spectacole de teatru medieval

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

skepsis02Grupul Skepsis va colora Serbările Cetăţii Oradea 2015 cu 4 spectacole de teatru medieval. Manifestarea, inclusă în mai amplul eveniment ”Toamna Orădeană”, va marca deschiderea Cetății Oradea, majoritatea activităţilor desfăşurându-se în această zonă.

La invitaţia organizatorilor, Primăria Municipiului Oradea, trupa de teatru ”Skepsis” din Alba Iulia va susţine în perioada 2 – 4 octombrie în cetatea Oradea o serie de spectacole în genul Comediei del Arte şi a Farsei Medievale în scopul de a crea şi întreţine o atmosferă specifică vechilor cetăţi aflate în sărbătoare.

În cadrul zilelor dedicate Cetăţii, vor putea fi vizitate expoziţii de arme şi armuri, de obiecte meşteşugăreşti, proiecţii de film cu istoria cetăţii, precum şi o expoziţie de cărţi poştale vechi cu Oradea. Spectacole de dansuri medievale şi renascentiste, demonstraţii de lupte şi concerte.

Trupa de Teatru Skepsis va aduce un plus de autenticitate tematicii programului artistic dedicat cetăţii. În trei spectacole în genul Comedia dell Arte: Farsele din Piaţă (D.Wiliamson), Tatăl-Fantomă (anonim) şi Cine-i Stăpânul? (spectacol original Skepsis) îşi vor face apariţia celebre personaje, Arlechino, Colombina, Pantalone, Capitano, Doctore, care se vor întrece încă o dată pentru a câştiga aplauzele spectatorilor.

Genul farsei medievale va fi reprezentat şi el prin celebra piesă Farsa Maestrului Pathelin (anonim) o farsă din secolul XV, unde moravurile, corupţia şi defectele caracterului uman sunt satirizate folosid un umor isteţ, simplu şi direct, demonstrând încă o dată că secolele trec dar firea omului nu se schimbă, de fapt, niciodată.

Cele 4 spectacole fac parte din repertoriul trupei de teatru Skepsis, bucurându-se de aprecierea publicului şi fiind prezentate cu succes şi la alte evenimente similare sau festivaluri de teatru naţionale şi internaţionale. (A.M.)

[nggallery id=1051]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Băncile și topogoanul de la Părculețul Grădiniței și Parcul Samoila Marza din Galțiu au fost vopsite: Gestul mărinimos făcut de un grup de copilași pentru muncitori

Bogdan Ilea

Publicat

în

Băncile și topogoanul din parcurile din Galțiu au fost vopsite: Gestul mărinimos făcut de un grup de copilași pentru muncitori Băncile de la Prculețul Grădiniței și topoganul din Parcul Samoila Marza din Galțiu au fost recondiționate și vopsite. La final, un grup format din două fetițe și un băiețel, au răsplătit printr-un gest mărinimos efortul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea