Rămâi conectat

Ştirea Ta

Trucuri pentru machiajul care te întinereşte

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Riduri, cearcăne, ten matur, vizibil îmbătrânit? Nu te speria, pentru că totul se poate remedia prin machiaj. Pas cu pas, poţi obţine un look proaspăt, care să te întinerească instantaneu.
lTen neted, riduri estompate
Înainte de aplicarea oricărui produs de machiaj, tenul trebuie demachiat şi hidratat cu un produs uşor care să intre repede în piele şi să pregătească tenul pentru aplicarea produselor care alcătuiesc baza machiajului. Pentru că pielea matură este mai uscată, alege un fond de ten cremos, care să se întindă uniform şi să ofere o acoperire cât mai exactă. După aplicarea lui, maschează cearcănele şi micile imperfecţiuni sau petele pigmentare cu un anticearcăn lichid, de preferat galben pal decât roz. Încheie această etapă cu aplicarea unei pudre transparente, cu textură extrem de fină. Foloseşte o cantitate mică, exact cât să îndepărtezi luciul dat de fondul de ten; în caz contrar, folosită în exces, pudra nu face decât să încarce tenul şi să accentueze ridurile feţei.
Sfat: În fiecare dimineaţă, clăteşte-ţi de câteva ori faţa cu apă rece, pentru a activa circulaţia sângelui.
lObraji trandafirii
Fardul de obraz va înviora machiajul şi va da un look proaspăt tenului lipsit de strălucire. Alege un produs sub formă de spumă, mult mai indicat tenurilor uscate, cum sunt cele mature şi orientează-te spre o nuanţă cât mai deschisă şi naturală, în locul celor stridente. Aplică-l cu mişcări circulare dinspre pomeţi spre tâmple.
Sfat: Fardul de obraz trebuie aplicat în cantităţi mici şi întins foarte bine.
lBuze discret subliniate
E momentul să renunţi la rujurile mate, de culori închise sau puternice, pentru că subţiază buzele, iar contrastul obţinut cu tenul accentuează şi mai mult vârsta. Pune accentul pe buze numai printr-un ruj foarte natural, într-o nuanţă delicată de roz, apoi oferă strălucire şi rezistenţă culorii cu un gloss transparent. Armonizează mereu nuanţele tenului şi părului cu cea a rujului: dacă eşti brunetă sau şatenă alege rujurile nude cu o uşoară tentă maronie, dacă ai tenul închis alege-le pe cele cu irizaţii aurii, iar dacă ai părul blond foloseşte-le cu încredere pe cele rozalii.
Sfat: Renunţă la folosirea conturului, pentru că atrage atenţia asupra liniilor fine din jurul buzelor.
lPleoape sidefate, privire luminoasă
Ca să dai mai multă luminozitate privirii ai nevoie de farduri deschise, lucioase, cu texturi perlate. În plus, acestea măresc vizual ochii şi reuşesc să estompeze liniile fine din această zonă. Foloseşte variaţiile de roz pal, tonurile diferite de bej sau cele mai dulci nuanţe de bleu pentru a îmbrăca complet pleoapa mobilă, iar pe osul arcadei, imediat sub sprânceană, aplică un fard cremos alb-argintiu, pentru a deschide şi mai mult privirea. Ca să completezi acest efect, curbează-ţi genele cu ondulatorul special şi accentuează-le cu o mascară maro închis, pentru alungire. Mare atenţie la culoarea şi forma sprâncenelor: dacă sunt prea subţiri sau în nuanţe foarte închise, apropiate de negru, acestea înăspresc şi mai mult trăsăturile şi îmbătrânesc chipul. Păstrează-le o grosime medie şi deschide-le culoarea pe măsură ce înaintezi în vârstă, fără să pierzi însă din vedere păstrarea unei armonii între acestea şi culoarea părului.
Sfat: Renunţă la dermatografele sau tuşurile negre, pentru că îmbătrânesc privirea şi accentuează ridurile de expresie din jurul ochilor. În funcţie de nuanţa irisului, le poţi înlocui cu nuanţe ca argintiu, kaki, albastru închis sau maro deschis.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

ȘTIREA TA | La Spitalul Județean Alba să nu te duci cu….speranțe multe, dar deșarte: Alba Iulia, oraș fără medic ortoped pediatru

Ziarul Unirea

Publicat

în

ȘTIREA TA | La Spitalul Județean Alba să nu te duci cu….speranțe multe, dar deșarte: Alba Iulia, oraș fără medic ortoped pediatru Lipsa unor medici specialiști pediatri se simte tot mai acut la Alba Iulia. Un nou caz a fost semnalat de un părinte care, ajuns din nefericire cu micuțul la secția primiri urgențe, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea