Rămâi conectat

Curier Județean

Triplă lansare la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba: „Verbum”, „Viața Bibliotecii” și „Povești de noapte bună”, în proiectul Publicațiile Bibliotecii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Triplă lansare la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba: „Verbum”, „Viața Bibliotecii” și „Povești de noapte bună”, în proiectul Publicațiile Bibliotecii

Joi, 17 februarie 2022, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba va avea loc o triplă lansare, a două cărți și o revistă, de această dată fiind vorba chiar despre publicațiile instituției: „Verbum”, „Viața Bibliotecii” și „Povești de noapte bună”, aferente anului 2021.

Evenimentul, moderat de prof. Daniela Floroian, va fi transmis live, pe pagina de Facebook a instituției de cultură, începând cu ora 17.00.

Antologia „Verbum”, în care semnează membrii cercului de scriere creativă cu același nume: Maria-Ioana Badale, Lucian-Dragoș Bogdan, Toni Chira, Geanina Mălina Dejanschi, Antonio Doda, Răzvan Fugaciu, Gabriela Cristina Hale, Alina-Elena Iorga, Maria Mihaela, Ioan Alexandru Morar Sitar, Napoleon Muntean, Miruna Pop, Savu Popa și Marcel Vișa, cât și revista „Viața Bibliotecii” se află la cel de-al treilea număr.

Volumul „Povești de noapte bună” reprezintă elementul de noutate, o colecție de povești pentru copii, semnate de tineri scriitori, la început de drum, dar și de autori consacrați: Cornel Nistea, Lucian -Dragoș Bogdan, Daniela Bara, Andreia Birtu, Angela Dina, Cristina Centea, Ema Petrescu, Luiza Camelia Rădulescu Pintilie, Nicoleta Cristea, Oana Istrate, Răzvan Fugaciu, Violeta Nica, Teodor Stemate, Mariana Bendou și Andreea Cristea.

Lansarea va debuta cu prezentarea celor trei publicații și va continua cu un dialog între moderatoarea Daniela Floroian și doi dintre semnatarii materialelor publicate, respectiv Gabriela Hale și Răzvan Fugaciu. La finalul evenimentului, pentru a stârni și mai mult interesul publicului, cei doi scriitori vor da citire unor pasaje din publicațiile prezentate.

Evenimentul cultural intitulat „Publicațiile Bibliotecii” este organizat de Consiliul Județean Alba și de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și face parte din programul 3 ANIMAȚIE CULTURALĂ/3.17 Lansări și prezentări de carte.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea