Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Trei vânzători de parfumuri din Sebeș și-au găsit client un echipaj de jandarmerie și au rămas fără marfă

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Trei cetăţeni din Sebeş au fost sancţionaţi contravenţional de un echipaj de jandarmerie deoarece au fost surprinşi în timp efectuau acte ilegale de comerţ. Marfa oferită spre vânzare a fost confiscată.

Potrivit Jandarmeriei Alba, “cei trei se aflau la ieşirea din municipiul Sebeş spre Sibiu şi acostau clienţii oferindu-le spre vânzare diferite flacoane de parfum.

Interpelaţi de jandarmi, au recunoscut că nu deţin acte legale de provenienţă a bunurilor tranzacţionate şi nici documente de certificare a faptului că activitatea de comerţ se desfăşura în conformitate cu prevederile legale. Vânzătorii ambulanţi au fost identificaţi ca fiind  Ilie B. ( 35 de ani), C-tin. S. ( 27 de ani) şi Nicolae B. ( 24 de ani), toţi din Sebeş şi, aflaţi la prima abatere de acest fel, fost sancţionaţi cu câte un avertisment scris. Totodată, marfa găsită asupra lor a fost confiscată şi depusă în camera de corpuri delicte a Jandarmeriei Alba.

Având în vedere că în perioada care urmează, de regulă, se înregistrează o mai mare frecvenţă a acestor fapte reamintim că, în conformitate cu prevederile Legii nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, cei care desfăşoară activităţi de comerţ ambulant în alte locuri decât cele autorizate şi/sau nu pot dovedi provenienţa bunurilor riscă amenzi contravenţionale  cuprinse între 1000 şi 1500 de lei  şi confiscarea mărfurilor care au făcut obiectul faptelor de comerţ. Facem apel la cetăţeni să sesizeze la 112 actele de comerţ desfăşurate în afara cadrului legal şi îi asigurăm că vom acţiona prompt pentru identificarea vinovaţilor ori de câte ori vom fi solicitaţi.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea