Rămâi conectat

Ştirea zilei

Trei oferte depuse la licitația pentru restaurarea Palatului Principilor Transilvaniei

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Trei oferte depuse la licitația pentru restaurarea Palatului Principilor Transilvaniei.

Unul dintre cele mai așteptate proiecte ale Primăriei Municipiului Alba Iulia este cel de restaurare și punere în valoarea a ansamblului arhitectural al Palatului Principilor Transilvaniei, monument de categorie A. Clădirea, care are șase corpuri și două curți interioare cu o suprafață desfășurată de peste 20.000 de metri pătrați, a trecut prin mai multe faze de construcție, din Evul Mediu târziu până în Epoca Modernă.

Interesant este că latura lui sudică este ridicată peste, și înglobează părți din, zidul Castrului Legiunii a XIII-a Gemina, dar cu toate acestea, acea latură a palatului nu este cea mai veche, în sensul că acel corp de clădire a fost construit ulterior corpului E, cel pe care îl vedem în spatele statuii ecvestre a voievodului Mihai Viteazul și care este cel mai vechi, de la sfărșitul secolului XV.

De altfel, atunci când vorbim despre restaurarea acestui monument printr-un proiect cu finanțare europeană, doar la acest corp E ne referim, pur și simplu pentru că valoarea finanțării, 5 milioane de euro, acoperă doar cheltuielile necesare pentru acest corp. Pentru restul primăria Alba Iulia a demarat procedurile de întocmire a documentațiilor tehnice, unele vor fi discutate chiar în ședința Consiliului Local Alba Iulia din această săptămână, și caută surse de finanțare.

Revenind la proiectul cu finanțare europeană să spunem că termenul limită pentru depunerea ofertelor pentru realizarea restaurării a expirat recent și au fost depuse trei oferte, trei asocieri de firme:

1. Asocierea Urban Construct Transilvania (Alba Iulia) și SC Restaco SRL;

2. Asocierea Coimpredil Societa Cooperativa ARL (Italia) și SC Vallon SRL (Râmnicu Vâlcea);

3. SC Tobimar Construct (Alba Iulia) și Palex Construcțiii Instalații București.

Cel mai probabil, primăria va anunța câștigătorul la mijlocul lunii viitoare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Șezătoare la poartă, de Rusalii, într-o comună din Alba: ”Păstrăm vie amintirea altor vremuri, originile și trecutul nostru”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șezătoare la poartă, de Rusalii, într-o comună din Alba: ”Păstrăm vie amintirea altor vremuri, originile și trecutul nostru” Artista populară Maria Anca a organizat sâmbătă, 22 iunie, în comuna Livezile din județul Alba, o nouă șezătoare la poartă, care a reunit participante din mai multe județe. Citește și: VIDEO| Povestea femeii din Alba, declarată Tezaur […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea