Rămâi conectat

Curier Județean

Trei jidveieni au băgat în comă un pensionar de 77 de ani. I-au furat telefonul mobil, 16 lei şi un card bancar

Publicat

în

Trei tineri din comuna Jidvei dintre care doi minori au fost reţinuţi de poliţişti azi, 12 aprilie, fiind principalii suspecţi de săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor deosebit de grav, tâlhărie şi violare de domiciliu, asupra unui bărbat în vârstă de 77 de ani, din aceeaşi comună.

Faptele comise cu o violenţă scăpată de sub control asupra unui vârstnic fără apărare au avut loc în noaptea de 6 spre 7 aprilie. Potrivit IPJ Alba, B.D.F., de 32 de ani, S.A., de 16 ani şi un minor de 14 ani au pătruns în curtea victimei, prin escaladarea porţii de acces, după care au intrat în casă, cu intenţia de a sustrage bunuri şi bani. Fiind surprinşi de victimă cei 3 suspecţi i-au aplicat mai multe lovituri cu pumnii şi picioarele, în zona capului şi corpului iar după aducerea victimei în stare de inconştientă, i-au sustras telefonul mobil, 16 lei şi un card bancar.”

Bătrânul aflat în stare de inconştienţă a fost găsită a doua zi de o vecină, care a anunţat imediat Poliţia. Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă unde medicii au constat că traumele suferite de bărbat i-au pus viaţa în pericol. În continuare starea acestuia este foarte gravă, aflându-se în comă, iar doctorii sunt rezervaţi cu privire la şansele sale de recuperare.

Electrica Furnizare Discount

Cercetările au fost derulate de către o echipă complexă formată din  poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, împreună cu cei ai Poliţiei Municipiului Blaj şi ai Secţiei de Poliţie Rurală nr. 6 Jidvei, cu sprijinul Serviciului de Informaţie şi Protecţie Internă Alba, sub coordonarea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.

În urma investigaţiilor s-a reuşit recuperarea telefonului mobil şi a cardului bancar, bunurile pentru care vârstnicul se zbate acum între viaţă şi moarte, iar cei 3 suspecţi, dintre care 2 adolescenţi şi-au distrus viitorul.

Aceştia urmează să fie prezentaţi Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă sub aspectul comiterii infracţiunilor de tentativă de omor deosebit de grav, tâlhărie şi violare de domiciliu

foto: arhivă

Publicitate

Curier Județean

A fost turnat stratul de uzură final pe podul de la Ciumbrud: În cât timp se va putea circula fără restricții

Publicat

în

A fost turnat stratul de uzură final pe podul de la Ciumbrud: În cât timp se va putea circula fără restricții

„Ieri s-a turnat stratul de uzură final pe podul de la Ciumbrud și s-a lucrat la parapete. În continuare vor fi efectuate lucrări de bordurare. În aproximativ o săptămână, inclusiv autovehiculele de mare tonaj vor putea circula fără restricții pe un pod trainic, proaspăt consolidat. Vă reamintim că această lucrare a fost realizată din bugetul Consiliului Județean Alba.” , transmit reprezentanții Primăriei Municipiului Aiud pe mediul de socializare.

Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| 23 de străzi din Cugir, undă verde la modernizare. A fost semnat contractul de execuție în valoare de peste 12 milioane lei

Publicat

în

23 de străzi din Cugir, undă verde la modernizare. A fost semnat contractul de execuție în valoare de peste 12 milioane lei

Primarul orașului Cugir, Adrian Teban a semnat un contract de execuție lucrări cu societatea Elis Pavaje S.R.L, reprezentată de Administratorul, Vasile Gota, in valoare de peste 12.200.000 lei.

În baza contractului, va fi realizat Proiectul Tehnic și vor fi modernizate străzile: Pârâului, Carpați, Livezii, Dorului, Nuferilor, Horea, Traian, Fagului, Crinului, Crângului, Munteniei, Lacului, Cooperatorilor, Ștrandului, Biruinței, Gheorghe Lazăr, Decebal, Mihail Kogălniceanu, Mărășești, Ioan Slavici, George Coșbuc, Gheorghe Asachi și Libertății.

Executantul va avea că termen 3 luni pentru a finaliza PT-ul și 24 de luni pentru modernizarea străzilor, termen care curge de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Electrica Furnizare Discount

La nivelul celor 23 de străzi vor fi executate:

-refacerea carosabilului
-reabilitarea trotuarelor
-amenajarea de piste pentru bicicliști
-introducerea canalizatiei
-rețele de alimentare cu apă(unde este cazul) și de canalizare pluvială

Investiția face parte din proiectul cu finanțare europeană ”Revitalizarea și îmbunătățirea calității vieții din zona urbană arondată școlii Singidava” , în valoare totală de peste 27.000.000 lei, din care aproape 22,8 milioane lei (adică mai mult de 4,89 milioane euro) sunt fonduri nerambursabile, restul fiind contribuția orașului Cugir.

Pe lângă modernizarea infrastructurii stradale arondate instituției de învățământ, prin proiect se vor reabilita, moderniza și echipa corespunzător cele două corpuri de clădire ale Școlii Singidava (clădirea școlii din strada Alexandru Sahia nr. 16 și clădirea din strada Gheorghe Asachi nr. 13A). Pentru acestă a două componentă, contractul de execuție a fost semnat în data de 2 septembrie, cu Asocierea S.C. Tobimar Construct SRL- S.C. SMA Construct SRL.

Prin realizarea investițiilor, Primăria Cugir dorește să îmbunătățească confortul cetățenilor, să faciliteze mobilitatea și să crească accesibilitatea elevilor la/de la școala prin modernizarea căilor de acces rutiere și pietonale.

Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Start la la prima lucrare din cadrul proiectului Transalpina de Apuseni, din Aiud: Recomandări de la autorități

Publicat

în

Start la la prima lucrare din cadrul proiectului Transalpina de Apuseni, din Aiud: Recomandări de la autorități

Prima lucrare din cadrul proiectului Transalpina de Apuseni din municipiul Aiud va demara zilele acestea. În primă fază se va lucra la sistemul de captare a apei pluviale începând de la str. Țiglăriei și continuând aproximativ 3 km.

„Va exista un anumit disconfort temporar pentru cetățenii din zonă, dar rezultatul va fi pe măsură. Rugăm șoferii să sporească atenția pe perioada lucrărilor.

Vă reamintim că Transalpina de Apuseni este un proiect al Consiliului Județean Alba, cu o valoare de aproximativ 188 milioane lei, în care municipiul Aiud este partener. Pentru Aiud proiectul înseamnă reabilitarea infrastructurii rutiere supraterane pe străzile Avram Iancu, Moților, Abrudului și continuând către pădurea Sloboda.

Electrica Furnizare Discount

Deși în proiect nu este prinsă infrastructura subterană, Primăria municipiului Aiud a optat pentru introducerea în subteran a tuturor utilităților: rețele de apă, gaz, energie electrică, telefonie, internet. Toate aceste lucrări sunt în prezent finalizate”, au transmis reprezentanții primăriei Aiud.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare