Rămâi conectat

Ştirea zilei

Trei jefuitori de morminte prinși pe autostrada A10 Sebeș-Turda: Au furat 14.000 de lei și mai multe bijuterii din aur din cavoul unui copil

Ziarul Unirea

Publicat

în

Trei jefuitori de morminte prinși pe autostrada A10 Sebeș-Turda: Au furat 14.000 de lei și mai multe bijuterii din aur din cavoul unui copil

Trei bărbați au fost depistați pe Autostrada 10 Sebeș – Turda, după ce au jefuit, într-o singură noapte, 13 cavouri din cimitirul unei comune din Dâmbovița. Au furat 14.000 de lei și mai multe bijuterii din aur. Cei trei au fost reținuți de polițiști și vor fi trimiși în judecată pentru profanare de morminte.

Cea mai mare lovitură dată de către cei 3 hoți a fost în comuna Petrești, din județul Dâmbovița, unde au profanat cavoul unui copil de doi ani, înmormântat luna trecută.

Tatăl copilului decedat: „Tot capacul era mișcat, dar nu mișcat de pe poziție, în așa fel încât să pară că nu s-a umblat nimic. Florile care acopereau tot mormântul erau mișcate înspre dreapta. După care m-am dus în spate și acolo se vedeau urmele de rangă, ce au băgat ei și cum au ridicat mormântul. L-au ridicat și au intrat înăuntru”.

Mama copilului decedat: „Îi luaseră două brățări, lănțicul și bani, peste 10.000 de lei. Aici a știut cineva, i-a trimis cineva la sigur”.

Hoții aveau un mod de operare rapid și original.

Mormântul copilului de 2 ani nu a fost singurul profanat. În aceeași seară, cei 3 hoți au profanat 13 morminte. Ei căutau doar cavouri, cu morți înmormântați recent. După ce deschideau cavourile cu ranga, luau orice găseau de valoare în coșciugurile morților”.

Tatăl copilului decedat: „Bani, verighete, cercei, unei femei i-a luat cerceii din ureche. La băiatul nostru i-a luat inclusiv bănuțul ăla care se pune la mânuță, de 50 de bani, nenorociții or fi zis că e de aur. Și inclusiv un om pe care l-au îngropat cu Coronavirus. L-au dezgropat și pe el, de au umblat și la omul ăla”.

Hoții operau în toată țara, la pont. Ei au fost prinși acum câteva zile.

Ana Maria Liță, purtător de cuvânt al IPJ Dâmbovița: „Aceștia au fost depistați pe Autostrada 10 Sebeș – Turda, după ce în cursul nopții de 4 spre 5 decembrie ar fi profanat șase morminte din localitatea Huedin”.

Infractorii au fost prezentați magistraților, care au decis arestarea acestora pentru 30 de zile. Ei sunt acuzați de profanare de morminte și furt calificat și riscă 5 ani de închisoare.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea