Rămâi conectat

Ştirea zilei

Trei evenimente din Cetatea Alba Carolina, promovate în revista iunie-iulie a Wizz Air

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spectacolul de operă Aida, de Verdi, festivalul de modă Feeric Fashion Days şi „Simfonia Focului” singurul eveniment din România dedicat spectacolelor pirotehnice autentice de anvergură sunt trei evenimente din lunile iunie-iulie care ocupă un spaţiu central în revista Wizz Air. Că vorba aceea, când mergi cu avionul telefonul este închis şi mare lucru nu ai de făcut, iar o revistă cu principalele obiective turistice din Europa prinde la bine.

Obiectivele turistice şi spectacolele din Alba Iulia sunt promovate alături de capitale din Europa precum Paris, Londra, Barcelona, Ljubljana fiind probabil unul dintre puţinele oraşe care a apărut în revista Wizz şi nu are aeroport.

Iată evenimentele promovate în revista sus menţionată

Elit - Gustul Desăvârșit

1. AIDA e fascinantă.

AIDA e traire pură și senzație în fiecare secundă. E muzică, pasiune și încântare .

AIDA e… la Alba Iulia!

Pe 21 iunie, te invităm să savurezi un spectacol de operă unic, cu peste 500 de personaje, într-o cetate unică în Europa. O premieră absolută la nivel național care depășește granițele convenționalului: montarea în aer liber a spectacolului de operă AIDA, de Verdi. Un eveniment pus în scenă de Opera Națională Romană Cluj-Napoca, una dintre cele mai prestigioase instituții de gen din România.  Un spectacol flancat de alte productii muzicale impresionante toate reunite in “Sarbatoarea Muzicii”, intr-un anotimp al sunetului cum nu s-a mai vazut in Transilvania. Locul de desfasurare al evenimentului – Cetatea Alba Carolina.

2. Cetatea Alba Carolina îşi pune amprenta pe cel mai mare festival de modă din România. “Cea mai mare şi mai spectaculoasă săptămâna a modei din Balcani!”  (Pedja Neric designer, Belgrad-Serbia) – Feeric Fashion Days – se extinde la Alba Iulia. Nume sonore în peisajul creaţiei vestimentare contribuie la un sfârşit de săptămână “hot” dedicat celor mai noi tendinţe în moda europeană.

Între 5-6 iulie, podurile Cetății se vor transforma în podiumuri de modă. Prezentări de modă în spații neconvenționale: piațete, esplanade, monumente, catacombe, raveline. Creațiile creatorilor de modă sunt puse în valoare de spectaculozitatea arhitecturală a fortificației Vauban, transformată într-un imens “cat walk”. De pe marile scene ale lumii, manechine, designeri, fotografi, make-up artiști, pășesc în istorie. Gazda evenimentului este Dana Săvuică.

3. „Simfonia Focului” singurul eveniment din România dedicat spectacolelor pirotehnice autentice de anvergură.

Între 18 si 21 iulie, Alba Iulia oferă celor fascinați de focurile de artificii cu adevărat speciale posibilitatea de a participa activ într-un concept unicat la această oră în România. O îmbinare a artelor spectacolului cu elemente intense și, cel mai probabil, irepetabile: o avalansa de efecte speciale, jonglerii cu foc și efecte speciale, spectacole de lasere, videomapping, concerte de muzică contemporană în care sunt cuprinse elemente de inedit și neconvențional, muzică electronică, dar chiar și clasică intr-o deplina armonie si dinamica . O altfel de salvă de tun, care va aduce răsăritul în cele mai frumoase seri de vară la Alba Iulia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Avocații din oficiu din județul Alba nu au primit banii cuveniți încă din luna ianuarie! Baroul Alba protestează din cauza numeroaselor nemulțumiri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Avocații din oficiu din județul Alba nu au primit banii cuveniți încă din luna ianuarie! Baroul Alba protestează din cauza numeroaselor nemulțumiri

Avocații din oficiu din județul Alba nu au primit banii cuveniți începând din luna ianuarie a acestui an, conform anunțului făcut astăzi de către reprezentanții Baroului Alba.

Această situație, împreună cu alte nemulțumiri acumulate de-a lungul timpului, a determinat Baroul Alba să îndemne avocații din județ să se alăture mișcării numite „Ziua Fără Avocați,” un protest pașnic menit să atragă atenția asupra problemelor din sistemul judiciar.

Elit - Gustul Desăvârșit

Decizia de a marca ziua de 4 octombrie 2023 ca „Ziua Fără Avocați” vine în urma unor hotărâri importante luate de Consiliul Uniunii Naționale a Barourilor din România în luna septembrie 2023.

CITEȘTE ȘI: PROTEST al avocaților din Alba: Reprezentanții Baroului anunță că își întrerup activitatea astăzi

În cadrul protestului de astăzi, Baroul Alba a luat măsuri radicale, refuzând să acorde împuterniciri avocațiale pentru asistența juridică obligatorie în procesele penale și pentru asistența juridică sau extrajudiciară gratuită în cazurile non-penale. De asemenea, nu au fost numiți avocați pentru servicii de curatorie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| PROTEST al avocaților din Alba: Reprezentanții Baroului anunță că își întrerup activitatea astăzi

Ziarul Unirea

Publicat

în

PROTEST al avocaților din Alba: Reprezentanții Baroului anunță că își întrerup activitatea astăzi

Baroul Alba îndeamnă avocații din județ să se oprească din activitatea lor astăzi, 4 octombrie pentru a se alătura mișcării denumite „Ziua Fără Avocați! O zi în care justiția se retrage în umbră.”

Această inițiativă vine în urma unor decizii importante luate de Consiliul Uniunii Naționale a Barourilor din România în septembrie 2023.

Elit - Gustul Desăvârșit

Conform acestor hotărâri, data de 4 octombrie 2023 a fost desemnată ca ziua în care avocații să își concentreze eforturile pe comunicarea problemelor cu care se confruntă profesia lor. Uniunea Națională a Barourilor din România și barourile locale afirmă că aceste probleme din sistemul judiciar sunt chestiuni de interes public, care necesită dialogul între reprezentanții celor trei puteri în stat și partenerii cheie ai justiției.

În cadrul acestei zile de protest pașnic, Baroul Alba a decis să nu acorde împuterniciri avocațiale pentru asistența juridică obligatorie în procesele penale și să nu numească avocați pentru aceste cauze. De asemenea, nu vor fi emise împuterniciri avocațiale și nu se vor numi avocați pentru a presta asistență juridică sau extrajudiciară gratuită și pentru servicii de curatorie în cazurile non-penale.

Cauzele care vor constitui excepții de la cele de mai sus sunt următoarele:

1. Procesul penal

1.1.Infracțiunile contra vieții: art. 188 – art. 192 Cod Penal;
1.2.Infracțiunile care au drept urmare moartea victimei;
1.3.Infracțiunile prevăzute la art. 213 – art. 217 Cod Penal;
1.4.Infracțiunile contra libertăţii şi integrităţii sexuale: art. 218 – art. 223 Cod Penal;
1.5.Infracțiunea de tâlhărie și infracțiunea de tâlhărie calificată, prevăzute de art. 233 și de art. 234 Cod Penal;
1.6.Infracțiunea prevăzută de art. 342 Cod Penal: Nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor;
1.7.Infracțiunea prevăzută de art. 343 Cod Penal: Uzul de armă fără drept;
1.8.Infracțiunile contra familiei: art. 376 – art. 380 Cod Penal;
1.9.Infracţiuni de genocid şi contra umanităţii: art. 438 – art. 439 Cod Penal;
1.10.Infracțiuni de război: art. 440 – art. 445 Cod Penal;
1.11.Infracțiunile prevăzute de art. 2 – art. 3 din Legea nr. 143/2000 (traficul de droguri, național/internațional).

2. Procesul non-penal

2.1.Procedura ordonanţei preşedinţiale;
2.2.Procesele care au ca obiect drepturi ale minorilor;
2.3.Măsuri asigurătorii şi provizorii. Suspendarea executării silite;
2.4.Ordinele de protecție.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

ACCIDENT rutier pe DN 74 A, la Cărpiniș: Un biciclist a ajuns la spital după ce a fost lovit de un autoturism

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT rutier pe DN 74 A, la Cărpiniș: Un biciclist a ajuns la spital după ce a fost lovit de un autoturism

Un accident rutier a avut loc în cursul zilei de marți, 3 octombrie 2023, în jurul orei 16.00, pe DN 74 A, pe raza localității Cărpiniș.

La data de 3 octombrie 2023, în jurul orei 16.00, un bărbat de 29 de ani, din comuna Poiana Vadului, în timp ce conducea o autoutilitară pe DN 74 A, pe raza localității Cărpiniș, a surprins și accidentat un bărbat de 61 de ani, din comuna Roșia Montană, care circula pe o bicicletă, în aceeași direcție de mers.

În urma accidentului, biciclistul a suferit leziuni corporale ușoare și a fost transportat la spital.

Elit - Gustul Desăvârșit

Atât conducătorul auto cât și biciclistul au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, în ambele cazuri.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Foto: arhivă


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare