Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

Trei elevi de la Colegiul Militar din Alba Iulia certificați în acordarea primului ajutor: „Poate face diferența”

Cezar Lancrajan

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Trei elevi de la Colegiul Militar din Alba Iulia certificați în acordarea primului ajutor: „Poate face diferența”

Acordarea de asistență imediată în cazul unor incidente minore sau chiar în situații care pun viața în pericol poate face diferența. Astfel, este foarte important să cunoști tehnicile corespunzătoare pentru a fi pregătit să acorzi primul ajutor. Din dorința de a fi pregătiți să ajute în orice moment și să-i încurajeze și pe alții să o facă, elevii colegiului militar își dezvoltă abilitățile necesare pentru acordarea primului ajutor.

Citește și: FOTO | Ceremonial EMOȚIONANT la Colegiul Militar din Alba Iulia, în prima zi din noul an școlar: Bobocii, îmbrăcați pentru prima dată în uniforma militară, au rostit legământul

Elev sergent major Bianca Pavel și elevii fruntaș Mihaela Țucmeanu și Iustin Nicolescu, sub coordonarea doamnei profesoare de biologie Adela Tudor, au absolvit un curs de pregătire în acordarea primului ajutor de bază, organizat de Crucea Roșie Română Filiala Alba. Cursul a avut durata de 12 ore, iar elevii au învățat de la instructori calificați cum să intervină într-o situație de criză și cum să acorde primul ajutor în diferite situații.

„Pentru mine cursul de prim ajutor a fost o experiență profundă și extrem de importantă pentru că am avut ocazia să învăț diverse tehnici esențiale pentru a salva vieți, dezvoltându-mi încrederea de a acționa eficient în situații de urgență prin demonstrații practice, exerciții interactive și exemple reale, fiecare lecție fiind predată cu grijă și răbdare. O acțiune simplă și bine executată, precum compresiile toracice sau oprirea unei sângerări, poate fi firul subțire care face diferența între viață și moarte. Cunoștințele acumulate într-un astfel de curs îți dau încredere pentru a interveni atunci când ceilalți ezită”, a spus elev fruntaș Mihaela Țucmeanu.

Felicitări tuturor pentru implicare! Transmit reprezentanții Colegiului Național Militar ” Mihai Viteazul” Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

FOTO | Accident rutier între Oarda și Limba: Un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile

Cezar Lancrajan

Publicat

în

FOTO | Accident rutier între Oarda și Limba: Un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile Un accident rutier s-a produs astăzi, 26 septembrie, în jurul orei 21:35, între localitățile Oarda și Limba. Din primele informații transmise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgență “UNIREA” al Judeţului Alba în incident a fost implicat un singur autoturism […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea