Rămâi conectat

Sport

„Traseul echipei se traduce prin foarte multă muncă şi disciplină” *Interviu cu Mihai MANEA, antrenor al liderului din Liga a IV-a, Mureşul Vinţu de Jos

Publicat

în

Mihai Manea Muresul VintuLa doar 33 de ani, Mihai Manea este un personaj foarte cunoscut în fotbalul judeţean. Acesta a îmbrăcat echipamentele de fotbal ale celor mai importante echipe din judeţ, precum Unirea Alba Iulia, CSM Sebeş, Minaur Zlatna şi Inter Blaj. De o bună perioadă de timp a agăţat ghetele în cui, însă nu a putut sta departe de teren, devenind antrenor. La fiecare echipă pe care a condus-o, Mihai a „ordonat” disciplină, şi s-a bazat foarte mult pe partea fizică, fiind ajutat şi de experienţa de kinetoterapeut. După ce a antrenat Europa Alba Iulia, Performanţa Ighiu şi FC Miceşti, Mihai Manea a preluat în vara acestui an formaţia Mureşul Vinţu de Jos, echipă care în sezonul trecut din postură de nou promovată a terminat campionatul pe locul al 12-lea din 14 posibile. Bazat pe principiul său de bază „Muncă, disciplină şi seriozitate”, Mihai Manea a resuscitat formaţia vinţană, care după 7 etape scurse din actualul sezon de Liga a IV-a, ocupă prima poziţie cu 19 puncte din 21 posibile, având nu mai puţin de 6 victorii consecutive. Cum a ajuns Vinţul să… „urce pe Mureş” aflaţi din interviul următor.

– Mihai, ai preluat Mureşul Vinţu de Jos, o echipă care în sezonul trecut a terminat campionatul în cea de a doua parte a clasamantului, iar acum după 7 etape sunteţi pe primul loc cu 21 puncte acumulate. Cum explici acest progres?

– Am preluat echipa după mai multe întâlniri cu preşedintele formaţiei, Vali Groza, iar împreună am ajuns să îmbunătăţim lotul cu mai mulţi jucători de valoare, iar rezultatele de până acum se datorează în mare parte acestor băieţi, care sunt foarte diciplinaţi şi la fiecare meci încearcă să dea tot ce este mai bun pe teren.

Elit - Gustul Desăvârșit

– Ce sprijin ai din partea autorităţilor locale din comuna Vinţu de Jos?

– Mi s-a pus la dispoziţie o bază de antrenament şi de pregătire foarte bună, iar domnul preşedinte, Vali Groza, împreună cu ceilalţi investitori au reuşit să asigure materiale necesare pentru a ne desfăşura antrenamentele şi activitatea în condiţii propice.

– Ce planuri ai cu Mureşul Vinţu de Jos în acest prim sezon?

– Anul acest îmi doresc să formez o echipă competitivă care să joace un fotbal frumos şi care să aducă un număr mare de suporteri la stadion. Nu ne Surianu Sebes-Muresul Vintu de Jos25grăbim să ne gândim la promovare, deoarece suntem o echipă în formare şi pentru a face cu adevărat performanţe trebuie să luăm totul pas cu pas.

– Ce mai cuprinde agenda ta zilnică pe lângă fotbal şi kinetoterapie?

– Aceste două lucruri sunt pasiunile mele devenite job-uri. Pe lângă activitatea de antrenor de la Mureşul Vinţu de Jos şi kinetoterapia pe care o practic la Spitalul Judeţean Alba şi la o clinică privată din municipiu, sunt vicepreşedintele Partidului Reformator Liberal Alba.

– De ce ai ales să intri în politică?

– Consider că pot să ajut cu experienţa mea din domeniul sportiv şi am ales PLR pentru că am un deosebit respect pentru domnul Călin Popescu Tăriceanu, şi consider că este cel mai potrivit pentru a ocupa funcţia de preşedinte al României.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Sport

Mâine pe “Cetate”, Unirea Alba Iulia – Sănătatea Cluj | Se termină chinul…

Publicat

în

Oficial, Unirea Alba Iulia abordează ultimul meci al acestei ediții din postura de retrogradată în Liga a 4-a, un moment dezolant pentru istoria clubului din Cetatea Marii Uniri.

Sâmbătă, de la ora 18.00, pe “Cetate” este reprezentația de final a acestei staguni chinuitoare, cu Sănătatea Cluj (locul 6, 33 de puncte), adversar care în urmă cu o lună a administrat fostei prim-divizionare un rușinos “set la zero”. (Ne)oficial, Unirea Alba Iulia va continua de la toamnă tot la acest nivel, prin primirea unul loc sub soarele celei de-a treia scene. “Alb-negrii”, penultimii în ierarhia Seriei a 9-a, cu 26 de puncte, au retrogradat, pe hârtie, săptămâna trecută, în urma remizei de la Reghin (aveau nevoie de victorie), chiar dacă au 4 runde fără eșec (10 puncte acumulate). Vor absenta Oluwaseun și Fetița – suspendați, va reveni Cîrloanță.

Ne dorim să câștigăm, cu toate că avem probleme în compartimentul ofensiv. Suntem motivați să ne impunem pentru că ultima impresie contează”, a punctat Marcel Rusu.

Elit - Gustul Desăvârșit

Se va trage cortina, va veni vacanța, însă vara se anunță una incitantă pentru Alba Iulia fotbalistică: preluarea clubului de către Primărie, prin intermediul CS Municipal Unirea Alba Iulia (a se citi confirmarea primirii locului, rezolvarea aspectelor juridice, hotărâri de CL în acest sens, cesionarea dreptului de participare, nou proiect etc.).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

Sâmbătă, ora 18.00, CS Ocna Mureș – Sticla Turda | Bate vântul de vacanță

Publicat

în

Sâmbătă, la ora 18.00, este ultima rundă din play-off-ul Seriei a 9-a, între CS Ocna Mureș (locul 8, 30 de puncte) și Sticla Arieșul Turda (‘lanterna roșie”, cu 21 de puncte).

O întâlnire peste care adie aerul de vacanță, miza fiind doar orgoliul echipei conduse de Paul Ciucă în compania unui oponent deja resemnat și retrogradat (3 eșecuri la rând). Ocnamureșenii încheie al doilea sezon consecutiv pe a treia scenă, dar au de luat o revanșă în plan moral, după seria dezamăgitoare din ultimele 5 jocuri (trei înfrângeri la rând, un punct și un gol, 1-15 golaveraj!). Va lipsi Cioară – probleme cu serviciul.

Am evitat retrogradarea, deci principalul obiectiv este realizat. Însă ultima lună a fost una sub așteptări, am cam stricat imaginea clădită în cea mai mare parte a campionatului, iar cauzele sunt mai multe, nu una singură. În ultimul meci vom încerca să lăsăm o impresie bună, să plece suporterii bucuroși acasă”, a transmis antrenorul Paul Ciucă.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

Luni, 30 mai, în „Arini”, selecție cu Ion Geolgău pentru clasa de fotbal (a V-a) de la LPS „Florin Fleșeriu” Sebeș

Publicat

în

Federația Română de Fotbal, Primăria municipiului Sebeș, LPS “Florin Fleșeriu” Sebeș, în colaborare cu CJ Alba, ISJ Alba și AJF Alba organizează luni, 30 mai, pe Stadionul „Arini”, de la ora 16.00, o acțiune de selecție pentru constituirea unei clase (a V-a) de fotbal (băieți născuți în anii 2011, 2012).

Cu acest prilej, un proiect pilot la nivel național, în Albava fi prezent Ioan Geolgău (manager departament scouting FRF). „Tragem speranță că vom reuși să ne atingem dezideratele, respextic să descoperim la selecție tineri promițători. Așteptăm peste 30 de participanți”, a spus Doru Oancea, director adjunct al instituției de învățământ.

În momentul demarării acținii de promovare a evenimentului, erau fixate posibile acțiuni similare la Alba Iulia (pe „Cetate”), Aiud sau Zlatna, pe parcursul a două zile, fiind așteptați și Mihai Stoichiță (președintele Comisiei Tehnice din cadrul FRF), Lucian Sânmărtean (manager sportiv al loturilor de juniori) și Miodrag Belodedici (membru în comisia tehnică a FRF). Însă particparea nu a fost la nivelul scontat, astfel că selacție se va derula într-o singură zi.

Elit - Gustul Desăvârșit

De la toamnă, anul școlar 2022/2023, se va înființa o clasă cu specific “fotbal” la Liceul cu Program Sportiv “Florin Fleșeriu” Sebeș. Pentru realizarea acestui deziderat se mizează pe implicarea Federației Române de Fotbal și a Primăriei municipiului Sebeș.

Ne dorim să creăm o clasă de fotbal, începând de la clasa a V-a, respectiv pentru jucători născuți în anul 2011. Să ajungem la nivel județean să luăm unii dintre cei mai buni copii. FRF se va ocupa prin departamentul de scouting de selecția acestor tineri, cu care vom lucra pe baza unei metodologii oferite de FRF. Primăria ne va susține cu cazare și mâncare gratis la internatul liceului”, a spus Doru Oancea în cadrul unei emisiuni la Radio Unirea FM. Doru Oancea este în acest moment antrenor la  nder 17 a LPS Sebeș, dar și la Industria Galda de Jos, clasată pe locul secund în Liga a 4-a.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare