Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Transport local gratuit sau subvenţionat la Cugir

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aleşii Cugirului au aprobat, recent, unele modificări privind Metodologia de decontare a călătoriilor pentru anumite categorii sociale pentru care transportul local este gratuit sau subvenţionat de către consiliul local.

Astfel, categoriile sociale subvenţionate cu nivel nelimitat de gratuitate, conform hotărârii adoptate, sunt: veteranii de război şi văduvele acestora, persoanele ce au fost persecutate politic, luptătorii care au contribuit la victoria revoluţiei române din decembrie 1989 şi persoanele cu handicap.

Subvenţia are valoarea de 75 de lei/lună şi este suportată de delegatar 100%. De asemenea, beneficiază de decontarea călătoriilor şi pensionarii, de luni până vineri (două călătorii/zi), cu un abonament de 35 de lei/lună, precum şi de luni până duminică (două călătorii/zi), cu valoarea abonamentului de 50 de lei/lună.

Conform deciziei consilierilor locali, asigurarea şi eliberarea legitimaţiilor de călătorie se vor efectua prin grija delegatului. Eliberarea legitimaţiilor de călătorie se face în baza documentului care atestă categoria socială beneficiară de subvenţie şi actul de identitate al beneficiarului. În cazul pensionarilor se va prezenta cel mai recent cupon de pensie.

Persoanele cu handicap domiciliate în oraşul Cugir vor utiliza şi legitimaţii de călătorie emise de delegat. Decontarea sumelor datorate de delegatar delegatului, ca urmare a asigurării acestor subvenţii, se face lunar pentru luna anterioară.

Până în data de 15 a lunii delegatul va transmite delegatarului situaţia cu beneficiarii de facilităţi (şi datele de identificare a acestora) pentru transportul public, iar până în data de 24 a lunii delegatul va emite şi transmite delegatarului factura. Efectuarea plăţilor se va face în contul delegatului. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10! Aiudul merită mai mult! Știu că fiecare aiudean crede asta și așteaptă schimbarea reală a municipiului și a localităților aparținătoare. Acesta este motivul pentru care am decis să candidez pentru funcția de primar al municipiului Aiud […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea