Transport local gratuit sau subvenţionat la Cugir

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Aleşii Cugirului au aprobat, recent, unele modificări privind Metodologia de decontare a călătoriilor pentru anumite categorii sociale pentru care transportul local este gratuit sau subvenţionat de către consiliul local.

Astfel, categoriile sociale subvenţionate cu nivel nelimitat de gratuitate, conform hotărârii adoptate, sunt: veteranii de război şi văduvele acestora, persoanele ce au fost persecutate politic, luptătorii care au contribuit la victoria revoluţiei române din decembrie 1989 şi persoanele cu handicap.

ELIT

Subvenţia are valoarea de 75 de lei/lună şi este suportată de delegatar 100%. De asemenea, beneficiază de decontarea călătoriilor şi pensionarii, de luni până vineri (două călătorii/zi), cu un abonament de 35 de lei/lună, precum şi de luni până duminică (două călătorii/zi), cu valoarea abonamentului de 50 de lei/lună.

Conform deciziei consilierilor locali, asigurarea şi eliberarea legitimaţiilor de călătorie se vor efectua prin grija delegatului. Eliberarea legitimaţiilor de călătorie se face în baza documentului care atestă categoria socială beneficiară de subvenţie şi actul de identitate al beneficiarului. În cazul pensionarilor se va prezenta cel mai recent cupon de pensie.

Persoanele cu handicap domiciliate în oraşul Cugir vor utiliza şi legitimaţii de călătorie emise de delegat. Decontarea sumelor datorate de delegatar delegatului, ca urmare a asigurării acestor subvenţii, se face lunar pentru luna anterioară.

Până în data de 15 a lunii delegatul va transmite delegatarului situaţia cu beneficiarii de facilităţi (şi datele de identificare a acestora) pentru transportul public, iar până în data de 24 a lunii delegatul va emite şi transmite delegatarului factura. Efectuarea plăţilor se va face în contul delegatului. (C.P.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419