Traian Băsescu: Proiectul de la Roşia Montană trebuie făcut, dar cu condiţii

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la Sulina, că proiectul de la Roşia Montană „trebuie făcut”, pentru că România are nevoie de el, „dar cu condiţia să fie renegociată partajarea beneficiilor”, informează Mediafax. Şeful statului a precizat că acest proiect nu poate fi pornit fără avizul Comisiei Europene. El a adăugat că Guvernul „trebuie să aibă curajul” însă să le spună românilor că acest proiect trebuie făcut. Preşedintele Băsescu a evocat ca argument evoluţia preţului aurului în ultimii cinci ani. „Ce ţară stă cu o asemenea avere în pământ fără să găsească soluţii s-o scoată?”, a adăugat Traian Băsescu. Şeful statului a subliniat că trebuie foarte bine planificată protejarea mediului. „Iar pe cei care vorbesc despre distrugerea mediului îi invit să meargă acum la Roşia Montană”, a mai spus Băsescu. Traian Băsescu a declarat, de asemenea, că Ungaria nu are ce aviz să dea pentru proiectul de la Roşia Montană, precizând că România este un stat suveran. (I.P.)

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

12 Comentarii

HH 18 august 2011 at 22:35

ABUREALA BASISTA- MAI BINESA FIE BINE DECAT SA FIE RAU.

vigilante 18 august 2011 at 22:56

Basescu a dat-o cu bata in balta. Daca tacea filosof ramanea. Dupa ce pesedistii au vandut jumate din tara pe nimic uite ca presedintele sustine un proiect contestat nu numai in tara dar si in afara. De ce nu exploateaza statul roman aurul avand in vedere cresterea preturilor pe piata mondiala? Sunt de acord cu o exploatare fara cianuri si distrugerea mediului (ca sa nu mai vb de vestigiile zonei) si cu 100% profit al statului. Sau o ducem prea bine si dam pe degeaba la altii per care ii doare in c.r de mediu.

Gogu 18 august 2011 at 23:10

Noroc ca nu tine cont nimeni de parerea ta.
De ce nu exploateaza statul zacamintele? Pt ca managementul de stat este defectuos prin definitie.
De ce trebuie sa asociem neaparat cianurile cu distrugerea? Pt ca asa vor altii sa ne inoculeze ideea? Pt cultura unora, exista medicamente pe baza de cianuri. Intr-adevar conteaza proportia, dar asta e valabil si in cazul alcoolului si chiar al zaharului, sau acum trebuie totul interzis?

vigilante 18 august 2011 at 23:37

Ai dreptate. Parlamentul European nu e o institutie competenta…sa se legalizeze totul.
„La 5 mai 2010, Parlamentul European a votat o rezoluţie prin care cerea Comisiei Europene ca, până la sfârşitul lui 2011, să interzică mineritul pe bază de cianuri. „Doar prin interzicerea tehnologiilor de minerit pe bază de cianuri” se poate obţine o stare bună din punct de vedere chimic şi de a proteja resursele de apă şi diversitatea biologică, se arată în rezoluţia adoptată de Parlamentul European cu o majoritate zdrobitoare: 488 voturi pentru, 48 împotrivă şi 57 de abţineri..n plus, Parlamentul a invitat Comisia şi statele membre „să nu susţină, direct sau indirect, vreun proiect de minerit care implică utilizarea de tehnologii pe bază de cianuri în UE, până când se va aplica interdicţia generală şi nici să susţină astfel de proiecte în ţări terţe”. Putem legaliza si traficul cu droguri ca si ala aduce profit. Apropo de medicamentele cu cianuri..multam de informare. Noroc cu tine si ca te baga unii in seama…si io te bag. Intre noi?..cat iti da RMGC pt prestatie?

Gogu 19 august 2011 at 15:10

Primesc la fel de mult cat primesti tu de la Crin Antonescu, pt postari, sau de la Vadim sau de unde vrei tu.
Apropo, in Parlamentul European, cum a votat sotia lui Crin aceasta rezolutie?
Si DA, sunt pt legalizarea grogurilor usoare si a prostitutiei. Modelul olandez mi se pare de succes. Prefer chestiile ilegale sa fie controlati si la suprafata. Sau daca suntem farisei atunci propun si interzicerea alcoolului si a tigarilor.
Moarbiditatea cauzata de fumat este de zeci de ori mai mare decat cea cauzata de drogurile usoare.

vigilante 20 august 2011 at 19:44

Nu amesteca politica. Eu nu reprezint nici un partid in timp ce tu se vede de la o posta ce culoare ai.

Dorin 19 august 2011 at 20:49

Esti aerian complet nea vigilante ! Ce stat din lume isi permite luxul ( cheltuielile ) ca sa exploateze aur fara cianuri ? In ultimii 20 ani statul roman a subventionat exploatarea tuturor bogatiilor subterane ( in prezent doar carbunele ) ; dumneata ai dori ca statul roman sa cheltuie 3 mil/gram aur si sa-l vanda cu 1,5 mil ? Proiectul de la Rosia Montana prevede conservarea principalelor vestigii si galerii , cu tot ce au insemnat tehnologiile si uneltele folosite de-a lungul istoriei acestor locuri .Esti obsedat de Base si PDL si ii tragi zilnic pe forum in stilul lui Vadim Tudor ;ori esti dus rau cu pluta , ori ii crezi prosti pe cei ce intra pe forum .Mai lasa-ne !

vigilante 20 august 2011 at 19:50

Dorine trec peste jigniri (ai o educatie deficitara si te inteleg) te-a trimis partidul sa sustii si aceasta cauza? Vad ca esti expert si in minierit. Nu ma obosesc sa iti dau linkuri catre situri in care se explica in mod clar de catre specialist in ce va consta „conservarea” pe care o pomenesti. Esti un exemplu al lingaului tipic aidoma lingailor care au sustinut si privatizarea Petromului, vinderea pe nimic a flotei (ca asa a zis presedintele ca nu avem nevoie), exploatarea de catre altii a resurselor din Marea Neagra prin platformele de foraj romanesti, etc. La asa oameni ne meritam soarta.

matahala 20 august 2011 at 20:22

dorin este reprezentant de partid.este secretar executiv pdl albaiulia

rizea 19 august 2011 at 8:53

Daca trebuie neaparat avizul Comisiei Europene, atunci stiu toti prostii ca IN COMUNITATE ESTE INTERZISA FOLOISIREA CIANURARII !!!!
Dar oare nu ar trebui interzisa si moartea de la Sebes, unde kokospanul foloseste formaldehida, interzisa si asta de catre CE !!!!
Daca se stie si nu se iau masuri, cineva se pare ca nu i-si face datoria. Si asta e in curtea celor de Mediu.

toma 19 august 2011 at 9:33

Din ,,emanatia,, alesului dupa o noapte pierduta la Ciresica. Ce mai urmeaza ?

comision 20 august 2011 at 20:21

Basescu a transmis un mesaj. „reimpartiti banii!” dar nu se referea la stat ci la comisioane::)

Comentariile sunt oprite