Rămâi conectat

Ştirea zilei

Traian Băsescu NU își va pierde privilegiile de fost președinte de stat. Explicațiile unui avocat, după hotărârea ÎCCJ

Ziarul Unirea

Publicat

în

Traian Băsescu NU își va pierde privilegiile de fost președinte de stat. Explicațiile unui avocat, după hotărârea ÎCCJ

Traian Băsescu nu își va pierde privilegiile de fost președinte de stat la încheierea mandatului după decizia definitivă a ÎCCJ, susține avocata Eliza Ene Corbeanu, care clarifică situația juridică a acestuia. De asemenea, ea afirmă că fostul președinte nu a săvârșit infracțiunea de fals în declarații și nici nu își va pierde mandatul de europarlamentar.

Citește și: Traian Băsescu se duce la CEDO după ce a fost declarat colaborator al Securității printr-o hotărâre definitivă a ÎCCJ

„M-am tot gândit dacă are vreun rost să răspund și public la întrebările pe care le-am primit în legătura cu situația juridică a președintelui Traian Băsescu.

Inițial am zis pas, apoi au apărut gladiatorii care au început să măcelărească totul, așa că o zic pe scurt :
– modificările din oct.2021 la Legea 406/2001 privind privilegiile unui fost președinte de stat la încheierea mandatului nu îi sunt aplicabile și președintelui Traian Basescu (vezi aplicarea în timp a legii civile )
– Traian Basescu nu a săvârșit infracțiunea de fals în declarații (vezi latura obiectiva și latura subiectiva a infractiunii raportate la momentul pronunțării deciziei ICCJ)
– Traian Basescu nu își va pierde mandatul de europarlamentar ( la momentul depunerii candidaturii îndeplinea condițiile cerute de legea 33/2007)”, scrie Eliza Ene Corbeanu pe Facebook.
Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a menținut decizia instanței de fond și a decis că Traian Băsescu a fost colaborator al Securității ca poliție politică. Curtea Supremă a respins miercuri apelul depus de fostul președinte Băsescu față de decizia Curții de Apel București.
Reacția lui Traian Băsescu pe Facebook: ”Am luat nota de decizia ICCJ pe care nu o voi comenta public, asa cum am procedat de-a lungul intregului proces. Voi face demersurile legale la CEDO”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Rezultatele la Olimpiada de Fizică, etapa județeană, 2024: Elevi din Alba Iulia și Sebeș,calificați la faza națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultatele la Olimpiada de Fizică, etapa județeană, 2024: Elevi din Alba Iulia și Sebeș,calificați la faza națională Patru elevi din Alba Iulia și unul din Sebeș s-au calificat la etapa națională a Olimpiadei de Fizică, după ce au obținut locul I la faza județeană a concursului. Citește și: FOTO O tânără violonistă din Alba, premiul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea