Rămâi conectat

Actualitate

Tragedia Colectiv se poate repeta oricând: Pompierii au găsit peste 1.000 de obiective care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Statistică sumbră a pompierilor, care arată că tragedia de la clubul Colectiv se poate repeta oricând! Pompierii au făcut aproape 7.500 de controale pentru prevenirea incendiilor, doar în sezonul estival 2019, fiind găsite peste 1.100 de obiective care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu.

Echipajele de intervenţie în situaţii de urgenţă au gestionat, în acest sezon estival, aproape 100.000 de astfel de evenimente, cu 13.000 mai multe faţă de anul trecut. Cele mai multe dintre solicitări – peste 81.000 – au fost pentru asistenţă medicală de urgenţă. De asemenea, pompierii au făcut aproape 7.500 de controale pentru prevenirea incendiilor, fiind găsite peste 1.100 de obiective care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI), de la punerea în aplicare a planului de măsuri pentru sezonul estival (3 iunie) şi până în prezent, angajaţii structurilor pentru intervenţii la situaţii de urgenţă au gestionat aproape 100.000 de situaţii pe linia de competenţă, în creştere cu aproape 13.000 faţă de anul trecut.

Cele mai multe solicitări au fost pentru asistenţa medicală de urgenţă, peste 81.000 de intervenţii (o creştere de peste 12.000 faţă de perioada similară a anului trecut).

Pompierii au intervenit pentru stingerea a aproape 3.900 de incendii, cauza probabilă a acestora fiind, în principal, utilizarea de instalaţii electrice defecte ori improvizate şi focul în spaţii deschise.

„Pe linia prevenirii incendiilor au fost efectuate aproape 7.500 de controale, fiind identificate peste 1.100 de obiective care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu. Au fost constatate 23.628 contravenţii (cu peste 2.600 mai multe faţă de anul trecut), fiind aplicate 3.710 amenzi în valoare de 11.455.820 lei (o creştere de aproape 3.200.000 faţă de 2018)”, se arată într-un comunicat de presă transmis, sâmbătă, de MAI.

Totodată, Inspectoratul General de Aviaţie a participat la aproape 1.200 de misiuni, majoritatea (1.071) fiind intervenţii aero-medicale, în colaborare cu SMURD.

Sursa: realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la eliberarea pașaportului simplu temporar: Poate fi emis doar în anumite condiții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Schimbări la eliberarea pașaportului simplu temporar: Poate fi emis doar în anumite condiții Paşaportul simplu temporar se eliberează doar în situaţii de urgenţă ce presupun deplasarea în străinătate sau continuarea călătoriei ori reglementarea şederii/situaţiei juridice a cetăţenilor români aflaţi în străinătate care nu mai posedă documente de călătorie valabile, se arată în proiectul adoptat luni […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea