Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Ştirea zilei

Traficanți de droguri de mare risc, care vindeau „crystal” la Alba Iulia, condamnați la închisoare

Unirea Ziarul

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Traficanți de droguri de mare risc, care vindeau „crystal” la Alba Iulia, condamnați la închisoare

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunțat sentința definitivă într-un dosar în care trei bărbați au fost judecați pentru trafic de droguri de mare risc. Cei trei se ocupau cu traficul de 4CMC, un drog de sinteză, care este cunoscut și sub denumirea de „Crystal”.

Drogul este unul relativ ieftin, produs din substanțe chimice, și este amplu răspândit printre consumatori.

Traficanții erau supravegheați de anchetatori. La un moment dat, în ziua de 11 ianuarie 2024, unul dintre cei trei inculpați a contactat o persoană, un „martor protejat” în dosar, pe care l-a întrebat dacă nu vrea să cumpere Crystal cu prețul de 90 de lei gramul. Acesta l-a indicat ca potențial cumpărător pe un alt bărbat.

Doar că acela era un polițist sub acoperire, introdus în grupare cu ceva timp înainte. Tranzacția a avut loc în zona unui hypermarket de materiale de construcții din Alba Iulia.

Citește și: Operațiunea „Exotic”: Cum a ajuns o cantitate record de droguri din Ecuador într-un depozit amenajat la Aiud. Cocaina, ascunsă în pulpă de fructe congelată, trebuia să ajungă în Olanda

Doi dintre traficanți au sosit cu un autoturism, iar al treilea a urcat în mașină, a luat drogurile și i le-a plasat cumpărătorului, primind la schimb suma de 12.000 de lei. Ulterior, la semnalul investigatorului sub acoperire, au intervenit lucrătorii din cadrul Brigăzii Operațiuni Speciale. Unul dintre bărbați a opus rezistență la efectuarea manevrelor de încătușare.

„La percheziții, într-un autoturism, pe locul din dreapta faţă, unde se găsea investigatorul sub acoperire, a fost descoperită cantitatea de 160,23 de grame de substanţă solidă cu textură cristalină şi culoare alb-transparent, iar pe podeaua locului din spate, în locul din care a fost scos inculpatul, a fost găsită suma de 12.000 de lei. (…) Proba ridicată la data de 11.01.2024 este constituită din 145,15 grame substanţă cristalină care conţine 4-CMC”, se precizează în dosar.

Prin hotărârea din 20 septembrie 2024, inculpații Geza K. și Andras T. au fost condamnați, definitiv, la pedepse de 3 ani de închisoare, cu suspendare sub supraveghere pe un termen de 4 ani. Cei doi trebuie să presteze muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile.

Al treilea traficant, Anton G., fiind recidivist, a primit condamnarea finală de 3 ani de închisoare în regim de detenție.

foto: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Generalul de brigadă Nicolae Oros a preluat comanda Misiunii de Instruire a Uniunii Europene în Republica Centrafricană. Albaiulianul a dat onorul președintelui Iohannis, de 1 Decembrie la Centenarul Marii Uniri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Generalul de brigadă Nicolae Oros a preluat comanda Misiunii de Instruire a Uniunii Europene în Republica Centrafricană. Albaiulianul a dat onorul președintelui Iohannis, de 1 Decembrie la Centenarul Marii Uniri Generalul de brigadă Nicolae Oros a preluat la sfârșitul lunii septembrie 2024 comanda Misiunii de Instruire a Uniunii Europene în Republica Centrafricană. Albaiulianul a dat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea