Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Topul județelor din România cu cele mai mari salarii medii nete: Unde au câștigat românii cei mai mulți bani în 2022

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bucureștiul şi judeţele Cluj şi Timiş conduc clasamentul celor mai mari salarii medii nete din economia locală. La polul opus, în județele Harghita, Teleorman și Vâlcea se înregistrează cele mai mici salarii.

Cele mai mari salarii medii nete din economia locală sunt obținute de angajații din București și din județele Cluj și Timiș.

Astfel, în luna septembrie a acestui an, un angajat din Bucureşti avea un salariu mediu net lunar de peste 5.200 de lei, adică peste 1.000 de euro.

În județul Cluj, salariile au ajuns aproape de 4.800 de lei net, iar Timişul e pe locul trei al celor mai mari salarii din ţară, cu o medie de circa 4.300 de lei net.

Salariile din Bucureşti au crescut cu 15% în septembrie 2022, faţă de aceeaşi lună din anul 2021, iar cele din Cluj şi Timiş au crescut cu 13%.

Cel mai mult s-au majorat salariile din Sălaj, anume cu 25% în septembrie 2022, faţă de septembrie 2021, ajungând până la aproape 3.500 de lei, fiind urmate de cele din: Covasna, cu 20%, până la puţin peste 3.300 de lei net, Sibiu, cu 19%, până la o valoare medie lunară de aproape 4.200 de lei.

Cel mai puţin au crescut salariile din Harghita, Vâlcea şi Tulcea, iar patru judeţe au înregistrat salarii medii nete lunare mai mici de 3.000 de lei, anume Harghita, Vrancea, Teleorman şi Vâlcea.

Sursa: antena3.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale

Unirea Ziarul

Publicat

în

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale În urma închiderii totale a circulaţiei feroviare între stațiile Bekescsaba – Lokoshaza, petnru efectuarea unor lucrări la infrastructura feroviară de către administrația ungară – MAV Start, la sfârșitul lunii viitoare vor interveni modificări în circulaţia trenurilor CFR Călători. Dintre acestea, trenurile Ister și Dacia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea