Rămâi conectat

Sport

Tomaz de Aquino, „sfânta” din „Mica Romă”! Centru din Brazilia pentru Volei Alba Blaj

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În stagiunea viitoare în „Mica Romă”, va poposi sfântul „Tomas de Aquino”! Este o coincidenţă de nume între recunoscutul sfânt din secolul al XIII-lea, venerat de Biserica Catolică şi ultimul transfer al campioanei Volei Alba Blaj, ce în campionatul viitor se va baza pe voleibalista Mariana Tomaz De Aquino!

Brazilianca evoluează pe poziţia de centru, a implinit 26 de ani în 2 mai şi ultima dată a jucat în Franţa la RC Cannes. Anterior, Mariana (1,92 metri, 69 de kilograme) a mai trecut în carieră pe la echipele Universităţii UCLA din California (2010-2014) şi la Yesilyurt Spor Kulubu (2015-2016), când a fost desemnată cel mai bun „centru” din campionatul Turciei.

Încet, încet tripla campioană a României îşi cristalizează lotul pentru campionatul 2017-2018, sub comanda antrenorului Darko Zakoc fiind confirmate Roxana Bacşiş, Nneka Onyejkwe, Selime İlyasoğlu, Lisa Izquierdo, Lena Möllers şi Mariana Thomaz de Aquino.

În altă ordine de idei, marţi, la Federaţia Română de Volei va avea loc o şedinţă, în care se va relua stabilirea ţintarului Diviziei A1 la volei feminin, în condiţiile în care trei echipe şi-au anunţat retragerea din campionat, însă se speră ca Penicilina Iaşi să continue

Voleiul feminin românesc la nivel de cluburi traversează cel mai dificil moment din istorie, probabil. Trei echipe (SCM Piteşti, Unic Piatra Neamţ şi Penicilina Iaşi) s-au retras din viitoarea ediție a primei ligi de volei feminin, iar Federația caută măcar o înlocuitoare! Într-un gest unic în istoria modernă a unei Federații, în încercarea de a ieși cumva la liman din această criză, oficialii FRV au ajuns să publice pe site-ul propriu un anunț prin care invită orice echipă de senioare din țară să joace pe prima scenă. Evident, cu respectarea unui punct din regulamentul de funcționare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea