Rămâi conectat

Ştirea zilei

Toader Ulise a primit „cadou” de Crăciun excluderea din Consiliul Local Cugir

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

După ce aproape o jumătate de an a tras de timp în speranţa că-şi va rezolva litigiul cu conservatorii care l-au dat afară din partid, Toader Ulise a primit chiar înainte de Ajunul Crăciunului decizia de a părăsi familia consilierilor locali ai Cugirului. După două proiecte de hotărâre eşuate, prin care o parte a aleşilor locali a votat ba pentru amânarea încetării mandatului de consilier, ba a invocat motive tehnice neclare în deciziile conservatorilor, o recentă scrisoare adresată Consiliul Local Cugir a clarificat poziţia filialei Alba a PC, fără a lăsa loc de interpretări. Printr-o plângere prealabilă, conservatorii au considerat ambele hotărâri nelegale şi abuzive cu trimitere la Legea nr. 393 din 2004, privind statutul aleşilor locali privind calitatea de consilier local care încetează de drept în condiţiile în care acesta îşi pierde calitatea de membru al partidului pe lista căruia a figurat la alegerile locale.
Degeaba s-a lamentat Ulise, invocând tot felul de acuze la adresa foştilor săi şefi de la PC, adoptând o atitudine jenantă prin care şi-a etalat calităţile şi studiile absolvite, ce te făceau să-ţi aminteşti de fostul comisar şef de la Neamţ – Şoric, poziţia sa dovedindu-se din păcate fără ecou. Din cei 19 consilieri cugireni, 12 au votat pentru excludere, luând act de încetarea de drept a mandatului de ales local. Grupul PDL şi câte un consilier PSD şi PNL s-au abţinut. Rămâne acum de văzut ce va face mai departe Ulise ţinând seama de ambiţia sa de a fi mereu în centrul atenţiei. Va accepta să-şi ispăşească pedeapsa primită, după care să revină la partidul care l-a dat afară sau va îmbrăca tricoul portocaliu şi se va înscrie din nou în formaţia care l-a consacrat în urmă cu mulţi ani. Mai ales că nu de multă vreme PDL i-a întins o mână la care nici nu se aştepta, primindu-l în echipa de control ROMARM.
În cadrul aceleiaşi şedinţe, pe locul rămas vacant a fost validat mandatul de consilier al următorului supleant pe lista PC la alegerile din 2008, respectiv Ioan Costinaş. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Transport public nepoluant, la Sebeș: A fost semnat contractul de furnizare pentru primele 9 autobuze electrice și stații de încărcare lentă și rapidă. Investiție de peste 19 milioane lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Transport public nepoluant, la Sebeș: A fost semnat contractul de furnizare pentru primele 9 autobuze electrice și stații de încărcare lentă și rapidă. Investiție de peste 19 milioane lei Primăria Sebeș a contractat primele nouă autobuze electrice, nouă stații de încărcare lentă și alte trei stații de încărcare rapidă. Valoarea investiției, finanțată prin PNRR, este […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea