Rămâi conectat

Politică Administrație

TNL Alba, ”sare la gâtul” lui Daniel Zdrânc și Bogdan Lazar, numiți în Guvernul Tudose

Ziarul Unirea

Publicat

în

TNL, filiala Alba, îi atacă pe Daniel Zdârnc și Bogdan Lazăr, membri PSD și ALDE, numiți în Guvernul Tudose, subsecretar, respectiv secretar de stat. Redăm, mai jos, integral comunicatul de presă trimis de TNL Alba.

Organizația de Alba a Partidului Social Democrat se laudă, astăzi, pe toate căile, cu numirea lui Daniel Zdrânc în funcția de vicepreședinte al Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice.

În eventualitatea, foarte probabilă, în care nu asociați numele respectiv cu vreun proiect sau rezultat palpabil la nivel de administrație locală sau județeană, noi, tinerii liberali din Alba, vom încerca să vă edificăm, în rândurile următoare, pentru ca la finalul lecturii acestui comunicat, să stabiliți dumneavoastră, cetățenii județului nostru, dacă achiesați la mândria pesediștilor din Alba legată de această numire.

O primă dilemă în care v-ați putea afla este aceea că nu reperați partidul din care traseistul Zdrânc mai face parte azi. Perindarea acestuia de la o formațiune la alta și de la unele principii și convingeri la altele, v-au putut aduce în situația de a pierde șirul, fără a mai avea certitudini în legătură cu apartenența politică a tânărului politician din Alba.

Analizând totuși abordarea, putem observa că personajul în cauză era pesedist aproape de pe vremea când încă se numea liberal, confirmându-și crezurile o dată cu decizia de a sări în barca PSD, alături de mentorul său mai experimentat în astfel de salturi, Călin Potor.

Nemulțumirile de ieri ale domnului Zdrânc și-au găsit răspunsul în PSD, unde a primit funcțiile pe care le-a cerut întotdeauna, a fost răsplătit cu un post de consilier județean și, iată, astăzi, cu o funcție înaltă de unde să poate vorbi mai mult, mai tare și pe un salariu crescut simțitor, spre deosebire de perioada în care a făcut parte din PNL și în care nu a reușit să se premieze nici cu postul de viceprimar, nici cu cel de director adjunct la Drumuri și Poduri Locale Alba. Acestea să fi fost motivele trădării domnului Zdrânc? Cum de principii nu poate fi vorba atunci când termini filologie, dar te vezi director la drumuri, suntem convinși că răspunsul la întrebare e fără echivoc.

Tot la vorbe s-a rezumat până ieri consilierul județean pesedist și în Consiliul Județean Alba. A vorbit despre prețul gunoaielor, despre prețul apei și câte și mai câte, partea interesantă fiind, însă, faptul că, pentru scurtă vreme, a avut posibilitatea să și realizeze ceva din ce a glăsuit, din postura de șef de agenție, la nivelul Regiunii 7 Centru, în cadrul ANRSC.

Așadar, la ce să ne așteptăm în viitor din partea unui om străin de substanță și fidel vorbelor goale de conținut? Oricum, Daniel Zdrânc nu este un caz singular de ”mândrie” locală a coaliției de guvernare. În urmă cu două luni, un alt tânăr, de data aceasta de la ALDE Alba, a fost anunțat ca propunere pentru funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului. Sigur că persoana în cauză nu avea nicio legătură cu postul pentru care a fost propusă, dar legătura de rudenie cu șeful ALDE Alba și cea de strânsă prietenie între cel din urmă și Călin Popescu Tăriceanu sunt argumente care exced orice încercare de cramponare în lucruri neesențiale, cum ar fi competența sau meritocrația.

Totuși, în cele din urmă, propunerea inițială nu s-a materializat, iar în lipsă de altceva, fiul tatălui a fost numit, tot secretar de stat, pe unde s-a găsit un loc liber, la Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social.

În definitiv, pentru ”adevărații liberali” din Alba, funcția era fundamentală, ministerul în care ea era obținută fiind un detaliu lipsit de importanță. Avem, în tot cazul, un motiv de bucurie și ne putem considera cu toții norocoși, când ne gândim că juniorul Lazăr putea nimeri la Justiție, Sănătate sau chiar Educație, doar că acolo, probabil locurile erau deja ocupate de alți fii sau alte fiice, de această dată din partid, din PSD, nu din anexa ALDE. Dragi cetățeni din Alba, noi, tinerii liberali, suntem convinși că, atunci când v-au cerut să îndrăzniți să credeți, nu acestea v-au fost așteptările.

Cu toate acestea, PSD-ALDE vor continua în direcția pe care au pornit, ignorând ceea ce le-ați cerut și dezamăgindu-vă în fiecare zi, cu fiecare inițiativă sau numire dezastruoasă pe care o promovează. Noi vă chemăm, în prag de An Centenar, să gândim, să simțim și să acționăm pentru România Altfel, iar împreună, uniți și cu bună credință, reușita va deveni certitudine!

Biroul de presă al TNL Alba

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea