Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

TNL Alba: Proiectul “Suntem români, citim româneşte” se apropie de final – FOTO

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

 

TNL Alba a continuat în această vară acțiunile din cadrul proiectului “Suntem români, citim româneşte”, un proiect lansat de Tineretul Național Liberal în prima parte a acestui an, cu scopul de a veni în întâmpinarea nevoilor comunităţilor româneşti din afara ţării de păstrare a identităţii etnice, lingvistice şi culturale.

TNL Alba01La nivelul județului Alba, proiectul s-a desfășurat sub coordonarea celor doi copreședinți ai organizației, Tudor Ponoran și Cristian Radu, scopul principal fiind de a colecta cărți scrise în limba română, cărți pe care tinerii liberali să le trimită, ulterior, peste hotare la diverse comunități românești pentru realizarea a minim 10 biblioteci cu fond de carte românească. Astfel, prin acest proiect se dorește trezirea interesului tinerilor şi copiilor care trăiesc în comunităţile de români din afara ţării pentru limba şi cultura din România, punându-le la dispoziţie, gratuit, cărţi în limba natală.

În cadrul proiectului, s-au realizat acțiuni de colaborare cu organizaţii din societatea civilă, edituri, biblioteci, persoane fizice și juridice care au dorit să contribuie la colecta de cărți. De asemenea, în mai multe localități ale județului Alba (Abrud, Cugir, Sebeș etc.) tinerii liberali au amplasat corturi, pentru ca persoanele interesate să doneze cărți, să poată veni și să facă acest lucru. În această importantă acțiune tinerii liberali din Alba au avut un important sprijin din partea domnului Adrian Teban, copreședintele PNL Alba.

Proiectul se va finaliza la finalul lunii august, iar până atunci, oricine dorește să sprijine acest important demers cultural și patriotic poate să depună cărțile pe care vrea să le doneze, la sediul PNL Alba, din Alba Iulia, str. Nicolae Titulescu nr. 28, unde funcționează punctul de colectare a cărților. TNL Alba îi îndeamnă pe toți cei care știu cât de importantă este cartea pentru păstrarea ființei naționale a unui popor să nu uite de o vorbă veche care spune: “Nu vă debarasați de cărți, ci oferiți-le și altora care au nevoie de cărțile care v-au ajutat să fiți mai buni și mai înțelepți”.

Prof. Adrian SIMION, Coordonator T Comunică – TNL Alba

[nggallery id=830]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea