Tinerii studenți care vor sa studieze în străinătate, puși în dificultate din cauza Covid-19: Șocul prin care trece învățământul superior global – STUDIU

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Mai mulți tineri care au dorit să studieze la o universitate din afară s-au trezit cu planurile date peste cap din pricina coronavirusului. Iar opiniile acestora diferă profund, adesea, de ceea ce cred universitățile că ar trebui să le ceară cursanților și ce să le ofere acestora, în condițiile în care regulile de combatere a pandemiei Covid-19 au dat peste cap viața în campus și predarea față în față.

Așa reiese dintr-un studiu internațional, consultat de EduPedu.ro, dat publicității de Quacquarelli Symonds (QS), compania britanică specializată în evaluarea instituțiilor de învățământ superior și care publică reputatul clasament QS World University Rankings.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Studiul a fost realizat pe baza răspunsurilor oferite de peste 66.000 de tineri dornici să învețe în străinătate, din 198 de țări și teritorii, transmise din februarie până în august. În a doua parte, sunt explorate opiniile a peste 1.700 de reprezentanți ai unor universități din lume.

Documentul arată evoluția modului cum tinerii au abordat diverse probleme legate de căutarea unei facultăți, de la precauție la începutul anului la opinii ceva mai clare pe parcursul verii. Opiniile lor dau măsura șocului prin care trec instituțiile de învățământ superior din țările occidentale, la care aspiră și mulți tineri români și care depind în mare măsură, financiar, de infuzia de bani adusă de studenții internaționali.

sursa: g4media.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419