Rămâi conectat

Societate

„Tineri Fotografi Bălgrădeni” – un proiect dedicat tinerilor ce vor să-şi facă un job din artă

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 28 martie – 21 aprilie, Echipa”Adolescenţii creativi” din cadrul Asociaţiei Pro Tinereţe Alba Iulia va desfăşura proiectul “Tineri Fotografi Bălgrădeni“, un proiect finanţat de Fundaţia Comunitară Alba prin Programul YouthBank, având ca parteneri locali Centrul Judeţean de Voluntariat Alba şi Centrul Comercial Alba Mall.

Proiectul presupune descoperirea tinerilor adolescenţi care doresc să schimbe ceva în viitorul lor dar şi al oraşului din care provin prin promovarea artei fotografice. În decursul a o săptămână va avea loc work-shop-ul pe artă fotografică cu 20 de tineri dornici sa înveţe secretele fotografiei, activitate încheiată cu o expoziţie de fotografii realizate în cadrul work-shop-urilor, expoziţie ce va avea loc la Alba Mall. Tinerii adolescenţi vor beneficia de un curs prin care să dobândească bazele unei viitoare cariere fotografice de succes. Această expoziţie va juca un rol dublu: în primul rând îi va ambiţiona pe tinerii fotografi să înainteze pe drumul care l-au început  iar în al doilea rând veniturile obţinute în urma expoziţiei cu vânzare vor contribui la realizarea altor expoziţii, chiar dacă acestea se vor  desfăşura după data finalizarii proiectului, proiectul aducând aşadar numai urmări pozitive, acestea constituind nu doar o alternativă de petrecere a timpului liber ci şi o metodă, care să ii ajute pe viitor să obţină anumite venituri.

Scopul principal constă în antrenarea tinerilor în asemenea activităţi dar şi acapararea atenţiei publicului. De asemenea activităţiile desfăşurate de echipa ”Adolescentii creativi” au ca interes primordial dezvoltarea unei personalităţi complexe a tinerilor participanţi. Acest proiect a luat naştere deoarece tinerii voluntari au identificat o lipsă substanţială a informării comunităţii privind domeniul artelor, a fotografiei şi a beneficiilor pe care acestea le pot oferi. Proiectul va ajuta astfel persoane pricepute în domeniul artei să se perfecţioneze dar şi să îşi creeze un mijloc de a avea o viaţă decentă pe baza muncii lor, adică a fotografiei.

„În work-shop-ul nostru ne propunem să venim în întâmpinarea lor cu diferite modalităţi de a-şi face un job din această artă. În cadrul activităţiilor propuse de noi, tinerii vor găsi un mediu antrenant şi plăcut care să ofere condiţii sigure de petrecere a timpului lor liber”, spun organizatorii.

Programul YouthBank Alba are ca principali parteneri Consiliul Local şi Primăria Municipiului Alba Iulia, OTP Bank şi Dacia Market, fiind coordonat la nivel naţional de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est. Ce discută profesioniștii în optimizarea pentru motoarele de căutare Iulian Ghișoiu, un tânăr din Sebeș, pasionat de SEO, fondator și general manager al TargetWeb, una dintre cele mai puternice agenții de Search Engine Optimization […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea