Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Tinerii agricultori ar putea beneficia de credite cu dobânzi reduse pentru achiziția terenurilor, din partea Parlamentului European

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tinerii agricultori ar putea beneficia de credite cu dobânzi reduse pentru achiziția terenurilor, din partea Parlamentului European

Parlamentul European intenționează să introducă noi politici pentru a stimula recoltele și a îmbunătăți viața fermierilor, astfel tinerii agricultori vor putea accesa mai ușor credite pentru achiziția terenurilor agricole.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Prioritatea instituției europene este să îi încurajeze pe tinerii fermieri să își desfășoare activitatea în domeniul agricol, un prim pas fiind accesarea mai ușoară a creditelor pentru cumpărarea de terenuri.

În acest sens, joi, pe 19 octombrie, eurodeputații au adoptat o rezoluție privind înnoirea generațiilor în agricultura UE, cu 447 de voturi „pentru”, 14 voturi „împotrivă” și 7 abțineri, a anunțat agenția de presă a Parlamentului European.

În 2020, 57,6% dintre conducătorii de exploatații agricole aveau cel puțin 55 de ani, în timp ce doar aproximativ 12% aveau mai puțin de 40 de ani. Aceste cifre îi îngrijorează pe reprezentanții europeni care au stabilit o strategie pentru a stimula atragerea tinerilor în domeniul agriculturii.

În textul adoptat se menționează că tinerii fermieri sunt de două până la trei ori mai expuși respingerii cererilor de împrumut pentru a-și începe sau extinde afacerea agricolă. Astfel, deputații propun ca tinerii agricultori să beneficieze de credite cu dobânzi reduse, cu sprijin pentru prima tranșă a împrumutului. De asemenea, sunt prevăzute și consultații suplimentare pentru fermierii începători.

Prețul ridicat și disponibilitatea redusă a terenurilor reprezintă un alt impediment. În acest sens, deputații solicită Comisiei Europene să evalueze posibilitatea de a acționa la nivelul UE, inclusiv prin instrumente legislative, pentru a îmbunătăți funcționarea piețelor naționale de teren agricol. Scopul este ca tinerii fermieri să poată avea acces mai ușor la teren și să contribuie la soluționarea problemelor legate de concentrarea terenurilor și acapararea acestora.

Astfel, va fi creat un observator al UE pentru terenurile agricole, care să monitorizeze tendințele și prețurile de vânzare și închiriere a acestora, pentru a asigura o mai mare transparență a tranzacțiilor în UE. Politicile UE și cele naționale ar trebui să se muleze pe nevoile tinerilor fermieri, după cum au afirmat membrii Parlamentului European, care propun Comisiei să se asigure că aceste nevoi sunt reflectate în evaluările impactului noilor politici.

Europarlamentarii au ținut să sublinieze că tinerii fermieri sunt mai dispuși să adopte tehnologii noi și să aplice practici agricole sustenabile decât agricultorii mai în vârstă, obișnuiți cu tehnici învechite. Prin urmare, rezoluția pune accentul pe necesitatea asigurării accesului tinerilor fermieri la internet sigur, precum și la instruire în competențe digitale, planificare de afaceri sau practici inovatoare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Tradiţii şi obiceiuri în Vinerea Mare: Ce trebuie să ştii despre Vinerea din Săptămâna Patimilor lui Iisus Hristos

Dragoş Suciu

Publicat

în

Tradiţii şi obiceiuri în Vinerea Neagră sau Vinerea Patimilor lui Iisus Hristos. Tradiţii şi superstiţii din Vinerea Mare Citește și: MESAJE DE PASTELE ORTODOX. URARI de PASTE.  FELICITARI de PASTE care pot fi trimise prin SMS de Învierea Domnului Unii creştini ţin post negru deoarece în aceasta zi a pătimit şi a fost răstignit Iisus Hristos. Ceremonia principală […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea