Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Tineri din Şibot suspectați de comiterea unui furt din locuință – unul dintre ei a fost încătușat după ce s-a maifestat agresiv în prezența polițiștilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poliţiştii din Şibot l-au reţinut pe un tânăr de 18 ani, care este bănuit de comiterea, unei infracţiuni de furt calificat. Tânărul mai este cercetat şi pentru o infracţiune de tulburarea ordinii şi liniştii publice.

La data de 17.09.2015, poliţiştii Postului de Poliţie Şibot au luat măsura reţinerii faţă de B.C.R., de 18 ani, din comuna Şibot, care împreună cu alți doi tineri din comună ar fi sustras o sumă de bani, un card bancar şi un telefon mobil, din locuinţa unui cetățean din comună.

În fapt, în dimineaţa zilei de 17 septembrie a.c., Postul de Poliţie Şibot a fost sesizat de către un cetăţean din comună, cu privire la faptul că, în noaptea precedentă, i-a dispărut din locuinţă, o sumă de bani, un card bancar şi un telefon mobil, prejudiciu estimat de păgubit la valoarea de 500 de lei.

Poliţiştii au identificat cu operativitate persoanele bănuite de comiterea furtului. Este vorba de B.C.R., de 18 ani, F.D. de 16 ani şi F.A.M., de 20 de ani, toţi din comuna Şibot, cunoscuţi cu antecedente penale, care, se pare că au pătruns în locuinţa victimei, profitând de faptul că uşa a fost lăsată neasigurată.

Cei doi tineri de 16 şi 18 ani, provoacă adesea probleme în comunitate, iar în dimineaţa zilei de 17 septembrie, s-au deplasat prin comună cu un moped şi s-a oprit la un bar.

Acolo au fost găsiţi de poliţişti, care au intervenit ca urmare a apelului unui cetăţean din comună, care reclama fapte de tulburare a liniştii publice.

Urmare intervenţiei poliţiştilor, B.C.R., care era sub influenţa alcoolului, a început să se manifeste agresiv, tulburând liniştea publică din zonă, fiind necesară imobilizarea şi încătuşarea lui. Tânărul a fost condus la sediul postului de poliţie Şibot.

Cu ocazia cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că mopedul, cu care s-au deplasat cei doi, nu este înmatriculat sau înregistrat, iar cel care l-a condus prin comună a fost F.D. care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule şi care era sub influenţa alcoolului, în urma testării lui cu aparatul etilotest, rezultând valoarea 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii din Şibot au întocmit faţă de B.C.R. dosar de cercetare penală, sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt calificat şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi au luat faţă de el măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, să-l prezinte Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

F.D. este cercetat, în stare de libertate, sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt, conducere fără permis, conducere sub influenţa alcoolului şi conducerea unui autovehicul neînmatriculat. F.A.M. va fi cercetată, sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat. (Z.U.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea