Rămâi conectat

Sport

Timp de două zile, turneu în Cupa Challenge, în Sala “Transilvania” din Sibiu: Volei Alba Blaj joacă miercuri, de la ora 17.00, cu Sanaya Libby`s La Laguna (Spania)

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Campioana României, Volei Alba Blaj, debutează miercuri, în Cupa Challenge, a treia competiție continentală ca importanță, cu un meci programat la ora 17.00, în Sala “Transilvania” din Sibiu, cu echipa spaniolă Sanaya Libby`s La Laguna.

Ținând cont de faptul că pademia de COVID-19 a lovit sportul din Europa, CEV a decis să modifice sistemul de desfășurare a diverselor întreceri. În consecință, echipa din “Mica Romă” a primit dreptul de a organiza un turneu cu 4 echipe, în 9 și 10 decembrie, la Sibiu, în locația tradițională a jocurilor europene, însă vor fi numai două jocuri și trei echipe, întrucât AJM FC do Porto (Portugalia) a anunțat că se retrage. Așadar, formația pregătită de Darko Zakoc va juca azi cu Sanaya Libby`s La Laguna (în optimile de finală), iar în cazul unei victorii, va întâlni mâine, tot de la ora 17.00, pe VK Prostějov (Cehia), o mai veche cunoștiință, meci contând pentru sferturile de finală. Dacă se va impune și în acest duel, gruparea din Alba, considerată marea favorită a turneului, ar accede în “careul de ași” al Cupei Challenge.

*AJM FC do Porto s-a retras

După cum se știe, Volei Alba Blaj, campioana României, avea dreptul să participe direct în grupele Champions League, însă formația din “Mica Romă” a declinat prezența. Motivul a fost unul întemeiat: bugetul clubului a scăzut cu aproximativ 35 de procente din cauza noilor condiții economice, iar Volei Alba Blaj s-a înscris pe tabloul Cupei Challenge, obiectivul fiind acela de a câștiga trofeul. Cronologic vorbind, pe hârtie, în “16”-imile de finală, adversar a fost echipa elvețiană VBC Cheseaux care a anunțat însă că se retrage (jocurile erau programate în 11 și 26 noiembrie). Calificară fără joc, reprezentanta Blajului urma să  evolueze în etapa următoare cu echipa calificată dintre VK Pirane Brusno (Slovacia) și Sanaya Libby’s La Laguna (Spania), o dublă fixată în 10-12 decembrie (turul, în deplasare), respectiv 22-24 decembrie (returul, la Blaj), însă, între timp, datele problemei s-au modificat substanțial. AJM FC do Porto urma să se dueleze în “16”-imi cu Dinamo București care a abandonat, din motive de coronavirus, dar apoi s-a retras și echipa din Portugalia astfel că VK Prostějov, adversarul desemnat, este deja calificată în finala turneului de la Sibiu (a beneficiat de două tururi libere).

Sanaya Libby`s La Laguna a ajuns în această fază a întrecerii după o dublă dramatică cu VK Pirane Brusno (Slovacia). Echipa din Tenerife a avut nevoie de un “set de aur” după ce a câștigat 3-2 returul de pe teren propriu. Momentan se clasează pe locul al doilea în campionatul intern (9 victorii și două eșecuri), după ce a terminat pe poziția a 4-a sezonul trecut (întrerupt din pricina pandemiei, fără a fi desemnată campioana). Vorbim despre un club înființat în 2014, cu alte două prezențe în Cupa Challenge, ce a câștigat Supercupa în Spania în 2016 și Cupa Coroanei în 2017.

Pe VK Prostějov Volei Alba Blaj a eliminat-o după un dublu succes în minimum de seturi, în optimile de finală ale Cupei CEV, ediția 2018/2019, urmând sferturile de finală cu Galatasary Istanbul, meciuri memorabile, semifinala românească cu Știința Bacău și a doua finală continentală consecutivă (cu Busto Arsizio). Actualmente cehoaicele traversează o perioadă proastă, doar locul 8 din 10 echipe în campionat (o victorie în 8 meciuri), cu 6 înfrâgeri la rând. Clubul are în palmares 10 titluri și 10 cupe (event în 2018), după ce sezonul anterior a fost pe poziția a 4-a în Extraliga (sezon “înghețat, fără campioană).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea