Rămâi conectat

Actualitate

Tichetele sociale 250 de lei: Numerele de telefon la care poți afla suma disponibilă pe card și alte informații

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tichetele sociale 250 de lei: Numerele de telefon la care poți afla suma disponibilă pe card și alte informații

La data de 10 iunie a început distribuirea, de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, a primelor carduri pe care sunt încărcate voucherele sociale în valoare de 250 de lei, pe care 2,5 milioane de români le primesc prin programul „Sprijin pentru România”. Ulterior, la 20 iunie, a început alimentarea cardurilor, care se face într-un interval de aproximativ 7-10 zile de la momentul în care este primit de beneficiar.

Până în prezent, Compania Națională Poșta Română a reușit să livreze peste 350.000 de carduri, iar pragul pe care îl va atinge la acest final de săptămână va fi de 500.000. De asemenea, până la finalul săptămânii viitoare, reprezentanții Poștei anunță livrarea altor 400.000 de carduri. Precizăm că la sediul MIPE au loc ședințe săptămânale alături de reprezentanții emitenților de carduri și reprezentanții Poștei Române, pentru coordonarea și verificarea distribuirilor, precum și pentru identificare de potențiale probleme ce pot provoca întârzieri în proces.

Reamintim că mecanismul de distribuire a cardurilor prevede trei etape: 1) producția cardurilor de către unitățile emitente (imprimarea datelor beneficiarilor și inserarea CIP-ului), 2) împlicuirea și distribuirea la nivel național de către Poșta Română și 3) încărcarea valorică a cardurilor pe măsură ce acestea intră în posesia beneficiarilor.

Elit - Gustul Desăvârșit

Dacă, din motive obiective ce țin de mecanismul etapizat de producție și distribuire, apar mici decalaje, MIPE asigură că nu există riscul ca vreunul dintre potențialii beneficiari să nu primească ajutorul.

„Mă bucur că acest proces, care contribuie la siguranța alimentară a românilor, funcționează conform planului. Logistic, înseamnă eforturi uriașe, atât la nivelul emitenților de carduri, care trebuie să realizeze cardurile, cât și din partea întregii structuri a Poștei, pentru ca fiecare cetățean eligibil să își primească ajutorul. Sigur că mai apar și probleme în proces, de la întârzieri la livrarea cipurilor care se pun pe carduri și până la defectarea mașinilor care le livrează. Dar mobilizarea este exemplară, pentru ca problemele să se rezolve din pripă. După ce se va finaliza distribuirea cardurilor, ne va fi mult mai ușor, iar încărcarea se va face cursiv pentru toți cei eligibili”, a transmis ministru Marcel Boloș.

Potrivit procedurii, listele cu beneficiari sunt stabilite de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS), iar de împlicuirea și livrarea cardurilor se realizează de către angajații Poștei Române, fără să fie nevoie ca beneficiarii să depună vreo cerere în acest sens.

Informații utile despre voucherele sociale:

Voucherele în valoare de 250 de lei se încarcă o dată la două luni, până la finalul anului, iar aceste sume sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor. Atunci când sunt distribuite, cardurile sunt însoțite de scrisori care conțin instrucțiuni de utilizare (inclusiv codul PIN), detalii despre magazinele unde se pot utiliza cardurile și un număr de telefon pentru cazurile în sunt probleme.

Pentru a putea afla soldul curent/suma disponibilă pe card și pentru alte informații beneficiarii sunt rugați să apeleze Serviciul Clienți al emitentului. Numerele de telefon oficiale, în funcţie de tipul cardului pe care l-aţi primit, sunt următoarele, transmite Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene:

Edenred: 021 301 33 03
Sodexo: 021 204 46 64
UP România: 0374 66 22 73

Încărcarea săptămânală a cardurilor se face conform următoarei proceduri:

Luni – Poșta confirmă numărul de carduri distribuit în săptămâna precedentă;

Marți – Emitenții trimit facturile pentru numărul de beneficiari pentru care urmează să se încarce ajutorul;

Miercuri – Are loc transferul de sume între conturile de trezorerie;

Joi și vineri – Se efectuează încărcarea către fiecare beneficiar;

Prin urmare, pentru tranșa I, încărcarea cu ajutorul de 250 de lei se face într-un interval de aproximativ 7-10 zile de la momentul primirii cardurilor. Ulterior, procedura de virare se simplifică, astfel că toți cei peste 2,5 milioane de beneficiari vor primi ajutorul în decurs de 3-5 zile.

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) va actualiza lunar, înainte de fiecare alimentare a tichetului social, listele cu beneficiari, pentru a verifica eventuale modificări intervenite față de listele anterioare. La jumătatea lunii iulie, după evaluarea implementării primei etape, calendarul următoarelor tranșe pentru ca beneficiarii va putea fi adaptat, în vederea urgentării acestei proceduri.

Sursa: dcbusiness.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

RESTRICȚII de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări în zona Alba Iulia Nord

Ziarul Unirea

Publicat

în

RESTRICȚII de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări în zona Alba Iulia Nord

Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că vineri, 31 martie, se efectuează lucrări de reparații la rosturile de dilatație pe Autostrada A10 Sebeș – Turda.

De asemenea, pe autostrada A10 Sebeș-Turda, pe sensul de mers către Turda, la kilometrul 17+600 de metri, sunt restricționate benzile 1 și 2 pentru efectuarea unor lucrări de reparații la rosturile de dilatație.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din acest motiv, vineri, până la ora 16.00, traficul se desfășoară doar pe banda de urgență.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Bacalaureat 2023 – sesiunea specială: Înscrierile sunt pe 11-12 mai, iar probele încep pe 15 mai. CALENDAR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bacalaureat 2023 – sesiunea specială: Înscrierile sunt pe 11-12 mai, iar probele încep pe 15 mai. CALENDAR

Sesiunea specială a Bacalaureatului 2023, supranumită „bacalaureatul olimpicilor”, va avea loc în perioada 11-29 mai, conform calendarului aprobat prin ordin de ministru.

Actul normativ a fost adoptat pe 16 martie, semnat chiar de Ligia Deca, ministra Educației, și a fost publicat în Monitorul Oficial două săptămâni mai târziu, pe 30 martie, fără să existe un anunț din partea Ministerului Educației, pentru elevi, în aceste două săptămâni, pentru ca aceștia să știe în ce perioadă vor avea probele, dacă ordinul a fost semnat cu doar două luni înaintea examenelor. Reamintim că ministra Deca a declarat că „predictibilitatea” este o prioritate a mandatului său.

Elit - Gustul Desăvârșit

Citește și: BACALAUREAT 2023: Modele de SUBIECTE și BAREME din anii trecuți la română matematică și disciplina la alegere pentru elevii de clasa a 12-a

În prima zi de mandat, Ligia Deca a anunțat: „Un obiectiv esențial al mandatului meu este tocmai asigurarea caracterului predictibil al măsurilor educaționale, astfel încât elevii, profesorii și părinții să știe din timp cum se desfășoară procesul de învățământ”.

Revenind la ordinul care aprobă calendarul sesiunii speciale a examenului de Bacalaureat — 2023, acesta prevede că pot participa absolvenții de liceu participanți la loturile olimpice și la competițiile sportive și artistice internaționale care se desfășoară în aceeași perioadă cu examenul național de bacalaureat — 2023 — sesiunea iunie—iulie și/sau pentru absolvenții de liceu care susțin examenul de admitere la academii militare din Statele Unite ale Americii.

Probele vor avea loc la centre de examen din județul Prahova, conform prevederilor actului normativ. „Comisia județeană de bacalaureat a Inspectoratului Școlar Județean Prahova stabilește componența comisiilor de bacalaureat de evaluare/echivalare/recunoaștere a nivelurilor de competență din cadrul probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, a comisiilor de bacalaureat din centrul de examen și din centrul zonal de evaluare”.

Cel mai recent, în 2019 a mai fost organizată această sesiune de Bac la Ploiești, în Prahova, la Colegiul Național „Mihai Viteazul”, când au participat 147 de elevi și dintre ei 125 au promovat, conform Ministerului Educației.

Calendarul sesiunii speciale de Bacalaureat 2023

11—12 mai 2023 – Înscrierea candidaților la sesiunea specială de examen
15 mai 2023 – Limba și literatura maternă — proba E)b) — proba scrisă
16 mai 2023 – Proba obligatorie a profilului — proba E)c) — proba scrisă
17 mai 2023 – Proba la alegere a profilului și specializării — proba E)d) — proba scrisă
18 mai 2023 – Limba și literatura română — proba E)a) — proba scrisă
19 mai 2023 – Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română — proba A
22—23 mai 2023 – Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională — proba C
24 mai 2023 – Evaluarea competențelor digitale — proba D
25 mai 2023 – Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă — proba B
26 mai 2023 – Afișarea rezultatelor până la ora 12.00 Depunerea contestațiilor (între orele 12.00—14.00)
26—29 mai 2023 – Rezolvarea contestațiilor
29 mai 2023 – Afișarea rezultatelor finale


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

„Vânătoarea de vize de flotant”: Cât costă micile înțelegeri ale părinților pentru o adresă fictivă pentru înscrierea în clasa pregătitoare. Soluția Ministerului de Interne

Ziarul Unirea

Publicat

în

A început marea vânătoare pentru vizele de flotant, după ce joi 30 martie 2023, au fost publicate listele circumscripțiilor și numărul de locuri și clasele pe unități de învățământ.

Şcolile au afişat joi numărul de clase şi străzile arondate lor, iar părinţii au umplut reţelele sociale cu anunţuri în care cer rezidenţă în zonă. Micile înţelegeri pentru adresa fictivă costă de la câteva sute de lei până la sute de euro. Nu este ilegal, doar imoral, spun directorii de şcoli. Copiii vor ajunge să înveţe în clase supraaglomerate şi după un orar obositor, în trei schimburi.

Elit - Gustul Desăvârșit

Citește și: Înscriere la clasa pregătitoare 2023 în Alba: LISTA circumscripțiilor și numărul de locuri și clasele pe unități de învățământ

„Caut viză de flotant”. Grupurile de pe reţelele sociale s-au umplut cu astfel de anunţuri – părinţii copiilor care intră la toamnă în clasa pregătitoare caută cea mai bună şcoală. Pentru mulţi, acea şcolă este departe de cea la care sunt arondaţi. Ca să oprească fenomenul, ministerul de Interne vrea o nouă regulă – cel mult 10 persoane înscrise la o adresă. Proiectul de lege a fost trimis la Parlament.

Între timp, directorii şcolilor nu au de ales. Legislaţia îi obligă să înscrie toţi copiii ai căror părinţi fac dovada că locuiesc în zona arondată, cu domiciliu stabil sau viză de flotant. Părinţii cred că autorităţile sunt de vină.

Autorităţile atrag atenţia părinţilor şi asupra locurilor limitate la o clasă. Cererile de înscriere în clasa pregătitoare se depun între 3 şi 18 mai, iar listele finale vor fi afişate pe 31 mai. Aproape 170.000 de locuri sunt disponibile în şcolile din toată ţara.

Sursa: observatornews.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare