Tiberiu Rațiu, fost primar al orașului Abrud, numit de ministrul Economiei în funcția de director general al companiei Cupru Min

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Tiberiu Rațiu, fost primar al orașului Abrud, numit de ministrul Economiei în funcția de director general al companiei Cupru Min

Compania minieră Curpu Min Abrud va avea nu nou director general începând cu data de 1 august 2020, în persoana fostului primar Tiberiu Rațiu. Acesta îi va lua locul lui Dorel Tomuș, numit în funcție pe vremea guvernării PSD. Noul director general este mebru PNL și a deținut în ultimii ani funcții de conducere în cadrul companiei miniere. Rațiu își va prelua oficial mandatul de director general luni, 3 august 2020.

Săptămâna trecută a fost schimbată și componența conbsiliului de administrație, președinte CA fiind numită directoarea serviciului juridic din Ministerul Economiei, Alina Victoria Voicu, care a mei deținut această funcție în perioada 2014 – 2016.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Schimbarea conducerii vine pe fondul nemulțmirilor angajaților față de salariile primite. Oamenii cer 1.000 de lei în plus la salariu, în condițiile în care un venit mediu este de 2.500 de lei. ”Câștigăm mai puțin ca o femeie de serviciu de la primărie. Lucrăm în condiții de poluare extremă, în praf, poluare cu reactivi și metale grele”, spune un muncitor de la Cupru Min Abrud. În luna iunie 2020, explotarea minieră din Apuseni a vândut concentrat de cupru în valoare de aproape 5,5 milioane de dolari.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Revolta angajaților este cu atât mai mare cu cât, recent, reprezentanții companiei au anunțat rezultate financiare record. Potrivit unui comnicat al Cupru Min Abrud şi-a dublat principalii indicatori financiari în perioada 2016-2019. Compania care produce concentrat de cupru a înregistrat o creştere a veniturilor cu 93%, a cifrei de afaceri cu 120% si a profitului cu 117% în 2019, faţă de 2016.

Facebook Twitter Google+ YouTube