The Telegraph: Transfăgărășanul, creația lui Ceaușescu, în top zece cele mai frumoase ”vacanțe la volan” în Europa

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Transfăgărășanul se numără în top 10 cele mai frumoase ”vacanțe la volan” în Europa, într-un clasament realizat de The Telegraph Travel.

Transfagarasan, poza de sus de la Balea LacPublicaţia britanică The Telegraph a realizat un top 10 al celor mai frumoase destinaţii pentru vacanţe la volan din Europa, printre care se numără drumuri din Austria, Franţa, Germania, Islanda, Italia, Scoţia sau România.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

În clasamentul celor de la The Telegraph, Transfăgărăşanul se situează pe locul al nouălea, menţionându-se faptul că Jeremy Clarkson, fostul star al show-ului BBC „Top Gear”, a spus despre Transfăgărăşan că este „cel mai bun drum pe care a condus vreodată”.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

The Telegraph descrie Transfăgărăşanul ca pe „o incredibilă ispravă de inginerie”, un drum ca o pistă împânzită cu tunele, viaducte şi poduri, „care cere o iscusinţă de a conduce şerpuit, ce depăşeşte limitele unei astfel de aventuri”.

În acelaşi articol, jurnaliştii The Telegraph amintesc faptul că  Transfăgărăşanul „a fost creaţia liderului comunist Nicolae Ceauşescu”, care „voia să se asigure că există o cale rapidă de evadare, în cazul unei invazii sovietice, prin trecătorile montane pitoreşti poziţionate strategic din Carpaţii Meridionali”, însă ruta nu a fost însă niciodată folosită în acest scop, scrie Europa FM

„Am străbătut Transfăgărăşanul de la nord la sud într-o zi înmiresmată de toamnă şi-mi amintesc că eram cu răsuflarea tăiată la fiecare curbă abruptă. Dacă viziunea ta asupra Paradisului coincide cu imaginea unui set Scalextric întins pe mai bine de 500 de mile, atunci Transfăgărăşanul este destinaţia perfectă”, descrie The Telegraph.

Recomandarea The Telegraph este ca turiştii să meargă pe Transfăgărăşan vara sau toamna, deoarece drumul este închis de la sfârşitul lui octombrie până la sfârşitul lui iunie din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419