Test rapid pentru Covid-19, cu rezultat în 3 minute: Soluție pentru depistarea precoce a celor contaminați, dezvoltată de italieni

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Un test ultrarapid de detectarea a infecţiei Covid-19, va intra în producție fiind dezvoltat de o companie din Italia, după ce a primit aprobarea Ministerului Sănătăţii. Testul se face pe bază de salivă şi dă rezultatul în doar 3 minute, scrie miercuri agenția EFE, citată de Agerpres.

Noul test a fost dezvoltat de compania Allum din localitatea Merate, regiunea Lombardia, în colaborare cu Universitatea din Samnio, şi, potrivit responsabililor săi, 20 de milioane de teste vor putea fi produse în mod iminent.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Pentru a afla dacă o persoană a contractat noul coronavirus, este prelevată o mostră de salivă cu un beţişor cu capete de bumbac şi, graţie utilizării împreună a trei reactivi, se poate afla rezultatul la fel de repede ca la un test de sarcină: două linii înseamnă pozitiv, o linie este negativ.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

„Timp de 40 de ani ne-am dedicat fabricării sistemelor de iluminat, la începutul anului proiectam lămpi pentru dezinfectarea încăperilor de virus, dar ne-am dat seama că este anevoios şi necesită prea mult timp”, a declarat postului local Prima Merate proprietara companiei, Stefania Magni.

„În perioada de izolare ne-am întrebat cum putem ajuta ţara să revină cât mai repede la normalitate şi am început să studiem împreună cu Pasquale Vito, profesor de genetică la Universitatea din Sannio, şi o firmă afiliată universităţii Genus Biotech, pentru a dezvolta acest test cu rezultate ultrarapide”, a precizat ea.

Este vorba de primul test de acest tip din Italia, iar după aprobarea obţinută de la Ministerul Sănătăţii va fi gata pentru a intra în producţie.

Sursa: hotnews.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419