Rămâi conectat

Ştirea zilei

Teodor Atanasiu – o şcolăriţă cu pompoane în păr, care încearcă să epateze prin aberaţii de atitudine

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Agresivitatea patetică cu care domnul deputat Teodor Atanasiu construieşte scenarii politice abracadabrante, atât în mass-media locală cât şi de la tribuna Parlamentului este notorie. Ultima sa intervenţie privind „perspectiva” alarmantă că cineva complotează să fure şi să ne vândă ţara depăşeşte însă hilarul. Nu-l suspectez pe domnia sa de proastă informaţie sau documentare, pentru că „panica” sa ostentativă e curată ipocrizie. „Curat murdar”, vorba lui Caragiale. Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 315/2004 privind dezvoltarea regională în România, venită din partea grupului parlamentar al UDMR este greu să fie caracterizată ca profund antinaţională, cum sugerează domnul deputat, încercând gratuit să sensibilizeze spiritul naţionalist şi patriotic al românului.
Afirmaţiile din ultima vreme ale domnului Atanasiu – „logica” acestuia, vorba unui celebru personaj caragialesc, este sublimă dar lipseşte cu desăvârşire – mă fac să îl văd ca pe o şcolăriţă cu pompoane în păr, care nu poate câştiga bunăvoinţa dascălului prin învăţătură (a se citi electoratul) şi încearcă să epateze prin aberaţii de atitudine. Nu de scenarii panicarde, inventate ad-hoc doar din dorinţa de a atrage atenţia, are nevoie cetăţeanul acum ci de idei constructive, care să scoată ţara din impas şi să determine creşterea nivelului de trai. Nici măcar în politică nu este permis să te joci cu sentimentul naţional, inventând pericole inexistente. A vorbi despre dezintegrarea statului român într-un proiect legislativ nu este o glumă ci o aberaţie. Dacă bine ştiu, în propunerile USL pentru modificarea Constituţiei României se vorbeşte despre necesitatea unei ample reforme administrativ-teritoriale şi despre apariţia regiunilor. Ori propunerea legislativă a grupului UDMR asta prevede. În plus, îi aduc domnului Atanasiu la cunoştinţă faptul că materialul propus de UDMR a fost înaintat în anul 2009, şi niciun grup parlamentar nu şi-a manifestat interesul pentru a completa sau schimba propunerea legislativă. Mai mult, în luna februarie 2010, atunci când pe ordinea de zi era înscrisă Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 315/2004, doar 15 din cei 24 de membri PNL erau prezenţi. Marele absent, ca întotdeauna de altfel, era chiar Crin Antonescu, liderul PNL. Într-adevăr, ce să-i ceri unui grup parlamentar al cărui lider lipseşte constant de la locul de muncă?
În data de 10 februarie 2010, domnul senator PNL Teodor Meleşcanu, care a condus şedinţa, a propus discutarea propunerii legislative venite din partea UDMR, mai ales că era prezent şi reprezentantul Guvernului. Ei bine, niciun senator nu a luat cuvântul pentru a-şi exprima nemulţumirea. Aşa se explică faptul că propunerea legislativă a fost adoptată tacit şi trimisă la Camera Deputaţilor. Personal, nici eu nici grupul parlamentar al PDL nu suntem de acord cu o asemenea practică, dar acesta este Regulamentul. Trebuie să vă spun că organizarea teritorială pe unităţi este necesară pentru dezvoltarea şi implementarea de strategii în domeniul economic şi în ceea ce priveşte infrastructura unităţilor respective. Important este să se înţeleagă faptul că România nu este singura ţară din Europa unde există şi vor exista astfel de structuri. Din contră, toate ţările membre UE sunt împărţite pe zone, iar România trebuie, la rândul ei, să identifice regiunile şi zonele prioritare la nivel comunitar pe sistemul comun de clarificare a regiunilor stabilit prin regulamentul (CE) nr. 1059/2003 al Parlamentului European şi al Consiliului din data de 23 mai 2003. Organizarea teritorială nu este un motiv de temere, deoarece România este deja împărţită în patru macroregiuni şi se poate constata că acest lucru nu a pus în pericol integritatea statului. Este esenţial să punctez faptul că unităţile teritoriale NU sunt structuri independente, NU sunt unităţi administrativ-teritoriale şi NU au personalitate juridică. Într-adevăr, în România, ca şi în alte state europene, există comunităţi etnice. Asta nu înseamnă că vreunul dintre respectivele state este divizat sau s-a divizat. Vă reamintesc că, potrivit Constituţiei, statul recunoaşte şi garantează persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale dreptul la păstrarea, la dezvoltarea şi la exprimarea identităţii lor etnice, culturale, lingvistice şi religioase, însă România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.
Pe viitor aş recomanda mai multă obiectivitate din partea Opoziţiei şi, de ce nu, mai multă documentare. Este recomandată, de asemenea, prezenţa în plen şi nu la cantină, în momentul când se adoptă sau se discută anumite legi sau proiecte de legi. Unii, ca domnul Atanasiu de pildă, ar fi scutiţi de insomniile create de falsele accese naţionaliste.
Referitor la acuzele pe care domnul Atanasiu mi le-a adus, aş dori să îl întreb cum poate vorbi despre „nesimţire” şi „înaltă trădare” tocmai dânsul, care, acum cinci ani, anunţa retragerea trupelor româneşti din Irak, după o discuţie privată pe care a avut-o cu premierul de atunci, domnul Călin Popescu Tăriceanu? Cum poate vorbi despre trădare un personaj care era pe punctul de a aduce grave prejudicii de imagine României, atât în ceea ce priveşte diplomaţia, cât şi interesele strategice ale ţării noastre? Nu cred că este necesar să îi aduc aminte domnului Atanasiu că, din dorinţa de a organiza un spectacol politic, a fost pe punctul de la produce un cutremur în politica românească, de a discredita România şi de a încălca tratatele internaţionale pe care ţara noastră le-a semnat. Iar acum, dânsul vorbeşte despre trădare. „Curat murdar, nene Iancule!”
Senator PD-L Alba
Alexandru Pereş


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic restricționat pe un singur sens, dirijat prin semafoare

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic restricționat pe un singur sens, dirijat prin semafoare Drumul național DN 74A s-a surpat în urma ploilor pe o porțiune de aproximativ 100 de metri, pe raza localității Cărpiniș din comuna Roșia Monană. Circulația rutieră în zonă se desfășoară pe un singur sens, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea