Rămâi conectat

Politică Administrație

Teodor Atanasiu: ”Nu aveam o problemă să mor cu Ponta de gât…”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Liberalul albaiulian Teodor Atanasiu, prim-vicepresedinte al PNL, a oferit într-un interviu câteva detalii de culise privind reforma și procesul de fuziune al PNL.

Teodor Atanasiu01El se declară un susținător al reformei și al Alinei Gorghiu, și a subliniat că nu a fost înlăturat din funcția de lider al PNL București, ci că a fost o simplă decizie luată prin negocieri și consens în partid. Totodată senatorul PNL de Alba s-a declarat un promotor al oamenilor tineri, din eșaloanele 2 și 3 în partid și a spus că are încredere în candidații PNL pentru București, chiar dacă nu au notorietate, tocmai pentru că nu au deținut funcții publice în repetate rânduri.

Atanasiu a explicat și de ce PNL a refuzat inițial să preia conducerea Capitalei după suspendarea lui Sorin Oprescu. Liberalii au suspectat jocuri murdare din partea Guvernului Ponta.

„A fost o decizie politică a partidului în acel moment. Mulți s-au speriat că, dacă vom construi o majoritate și vom pune Primarul General, Ponta, care era încă prim-ministru, va lăsa bucureștenii fără apă caldă și căldură în mijlocul iernii numai ca să demonstreze că noi nu ne facem treaba. Sincer, eu am susținut încă de atunci că trebuie să ne asumăm responsabilitatea guvernării Bucureștiului până la alegeri. Eu nu aveam o problemă să mor cu Ponta de gât, dacă încerca vreun joc politic pe spatele bucureștenilor. Dar colegii mei așa au decis și până la urma important e că ne-am reparat greșeala”, spus acesta.

Atanasiu a fost protagonistul unei înregistrări dintr-o ședință a PNL în care îi critica pe cei din PDL, dar acum el susține că nu se ferește să le spună în față colegilor săi ceea ce crede, cum ar fi că membrii guvernului care a tăiat pensii și salarii să facă un pas în spate.

„Sigur că mai sunt lucruri de armonizat între noi, dar nu suntem adversari politici. Adversarul nostru comun este PSD. (…) PSD e un partid care nu se va reforma nici în douăzeci de ani de acum încolo. Nu poți să ai ca președinte un om condamnat, chiar în prima instanță și să pretinzi că faci reforma partidului. Românii își vor da seama anul viitor că dintre cele două partide, PNL și PSD, PNL a intrat în secolul XXI, în vreme ce PSD a rămas în secolul XX. Nu mai poți să-i păcălești pe români cu schimbări de fațadă. PSD rămâne un partid al comuniștilor”, a mai spus Atanasiu pentru politicscan.ro. (Z.U.)

Surse: politicscan.ro; stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea