Rămâi conectat

Ştirea zilei

Teodor Atanasiu, despre fuziunea PDL-PNL: „Ne-am ținut de nas și am făcut un compromis. Liderii lor o sa dispară rând pe rând!”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O înregistrare audio ajunsă în posesia presei, în care prim-vicepreședintelui PNL Teodor Atanasiu face o serie de afirmații, riscă să arunce partidul în cea mai gravă criză internă de la fuziunea cu PDL.

Declarațiile ce apar în înregistrarea audio au fost făcute potrivit stiripesurse.ro în cadrul unei întâlniri a mai multor lideri de la centru ai vechiului PNL (Marian Petrache, secretar general al vechiului PNL, Alina Gorghiu, co-președinte al noului PNL) cu lideri locali, în județul Bistrița.

atanasiu-iohannisDacă înregistrarea este reală, și până în prezent nu există nici un indiciu că nu ar fi, atunci se confirmă teoria vehiculată în ultima perioadă atât în presă cât mai ales în interiorul PNL, potrivit căreia vechii liberali vor să se descotorosească de “frații” lor,  prin fuziune, foștii PDL-iști. După declarațiile ce apar în înregistrare, liderii fostului PDL “o sa dispară rând pe rând”, pentru că acum nu mai este nevoie de ei.

Liderul liberal ar mai spune că fuziunea cu democrat-liberalii a fost un compromis pentru a putea câștiga alegerile prezidențiale, compromis pentru care au fost nevoie să se “țină de nas.”

Cât despre înțlegerea “frățească” privind premierul dat de fostul PDL, Atanasiu a fost cât se paote de categoric: “Eu vă spun că le-am dat și iluzia că o să aibă prim-ministru. N-o să-l mai aibă. Vă dau în scris că nu o să-l aibă!”

O întâmplare devenită pildă pentru politicieni, ce ar fi avut loc în parlamentul Angliei, este foarte sugestivă pentru situația actuală din PNL pusă în lumină de această înregistare audio.

“Acolo, opoziția stă față in față cu puterea, două tribune așezate față in față…Un tânăr parlamentar englez, intrând pentru prima dată in parlamentul Angliei, l-a intrebat pe un coleg de partid, privind tribuna opusă…”Ei sunt dusmanii, cu ei ne luptam, nu-i asa?”…Bătrânul lord i-a raspuns tânărului calm…”Nu, ei sunt adversarii, dușmanii sunt in spatele tau”…

Stenograme înregistrare audio (click pe butonul „play” pentru a o asculta):

„Noi fara PD nu câștigam președintele. Ne-am ținut de nas și am făcut un compromis. Altfel nu se putea. Vă mai spun un lucru. Am făcut un lucru, eu zic deștept chiar dacă în unele judeţe: Alba, Bistrița e un puțin altfel. Un lucru deștept de ce? Noi am făcut o fuziune paritară în care noi am dat numele partidului, sigla partidului, candidatul la președinție al partidului și ei ne-au dat sediul (râsete), locația în care să funcționăm.

Gândiți-vă că avem 28 de județe în care noi conducem în fuziunea asta paritară. Mai mult de atât nu puteam obține. Eu vă spun că le-am dat și iluzia că o să aibă prim-ministru. N-o să-l mai aibă. Vă dau în scris că nu o să-l aibă!

(râsete)

-Cu toate că nu prea e corect! (spune cineva din sală) Nu e corect deloc, dar n-am nicio reținere. Nu-i corect, dar dacă mâine ai prim-ministrul poți face ce vrei și ai tot.

Deci partidul ăsta va fi al vostru, nu al lor. Sa fie foarte clar! A fost și va fi al nostru.

Am avut nevoie de ei, acum nu mai am nevoie. Le-am spus că dacă pleacă mâine îmi fac un bine. Tot cu 45% rămân și nu mă mai întreabă nimeni ce e cu Boagiu, ce-i cu Anastase, ce-i cu Boc, ce-i cu dracu și cu lacu.…Îmi fac un bine dacă pleacă…Nu o sa plece, nu-s prosti. O sa conviețuim cu ei. Liderii lor o sa dispară rând pe rând!.”

Bogdan Presecan


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea