Rămâi conectat

Sport

Tenismenul Alexandru Bogdan Borza s-a impus la 16 ani

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Deşi abia a împlinit 14 ani în data de 5 aprilie, tenismenul Alexandru Bogdan Borza face senzaţie în lumea tenisului. Jucătorul legitimat la CSO Cugir s-a impus recent la Bavarian Junior Open (în Germania, la Eching), o competiţie dedicată jucătorilor de 16 ani, parcursul său fiind unul ireproşabil: 6-2, 7-6 cu Robin Stiefel (Germania); 7-5, 6-4 cu Anton Svistunov (Rusia); 7-6, 6-0 cu Andre Heckel (Germania); 6-3, 6-1 cu Alessandro de Menech (Italia); 6-2, 2-6, 7-6 cu Robin Lang (Germania) şi 6-4, 4-6, 6-4 în finală cu Petros Crysochos (Cipru). Cugireanul a câştigat astfel primul turneu internaţional din carieră, la categoria de vârstă 16 ani.
După acest rezultat deosebit, fenomenul de sub Drăgana a mai fost prezent la o altă competiţie din Germania, tot la 16 ani, Mercedes Jugend Cup la Rutesheim, unde l-a depăşit în turul inaugural pe germanul Dominik Boehler, victorie cu 6-3, 3-6, 7-5 şi apoi a jucat cu spaniolul Roberto Pardo Lucas (eşec cu 4-6, 3-6). Primul în clasamentul european la categoria 14 ani, Borza şi-a trecut în cont un incredibil sezon în 2011, cu o finală la prestigiosul turneu Les Petit As, dublu campion continental la simplu şi dublu, locul 4 cu echipa naţională la campionatele mondiale, locul întâi la European Summer Cups şi la Bohemia Cafex Cup. Practic elevul antrenorului Ioan „Dode” Păcurar, deşi a avut un program extrem de încărcat şi-a dovedit talentul incontestabil, anunţându-şi o carieră fabuloasă.
Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Corvinul Hunedoara, calificare istorică în finala Cupei României | Revelion lângă furnale, cu Bradu și Lupu printre protagoniști!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corvinul Hunedoara a reușit un rezultat de senzație, calificându-se în finala Cupei României, după semifinala de pe „Michael Klein” cu FC Voluntari. S-a declanșat Revelionul lângă furnale, pe Stadionul „Michael Klein”, după succesul de povestit peste generații. Gazdele au deschis scorul prin Manolache (20), iar D. Florea (33) a egalat, rezultat cu care s-a intrat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea